in ,

Uoči početka nastave, Grad obnavlja osnovne škole i podiže njihov standard

U škole je upisano 595 prvašića, a od prvog do osmog razreda ukupno je oko 5600 učenika

Kako bi učenike u novoj školskoj godini dočekale ljepše, ugodnije i funkcionalnije učionice i školski prostor, obnavljaju se i uređuju tri škole na području grada.

Gradonačelnik Krešimir Ačkar jutros je obišao radove od kojih je prva na redu bila OŠ Jurja Habdelića. U dvorištu škole obnovljena je i nanovo obojana ograda, koja više nije prepoznatljivo plava, već modro zelena te je obnovljena jedna učionica.

Uz Habdelić, odmah pored, uređen je i prostor OŠ Eugena Kvaternika gdje je učenicima osigurana dodatna učionica u kojoj će biti boravak, a za bolju i veću kvalitetu obroka tu je i novouređena kuhinja.

Ni učenici OŠ Nikole Hribara nisu ostali zakinuti jer je njihova škola dobila potpuno novi plato, a osim toga škola je ranije potpuno energetski obnovljena. Prošle godine obnovljena je i kuhinja, a ovim radovima sve je zgotovljeno i škola je sada u punom sjaju. Još se očekuje postavljanje solarnih elektrana zbog čega će predstojeća zima biti znatno lakša.

-Praznike smo iskoristili kako bi poboljšali standard i kvalitetu infrastrukture u svim našim osnovnim školama. U ponedjeljak, 5. rujna, počinje nova školska godina kada će u školske klupe sjesti ukupno 595 novih prvašića, a od prvog do osmog razreda imamo oko 5600 učenika, kazao je Ačkar.

I ove godine vodi se računa o sigurnosti prvašića u prometu jer će na svim raskrižjima u blizini škola pripadnici vatrogasnih društava osiguravati promet i paziti na naše najmanje i najranjivije u prometu.

 

Što se tiče besplatnih udžbenika, gradonačelnik je kazao kako će i oni učenike čekati na školskim klupama po dolasku u školu, a dočekat će ih i radne bilježnice i likovne mape koje financira Grad.

-Nastavljamo s osiguravanjem asistenata u nastavi, a osim toga, Grad Velika Gorica izdvaja trećinu svojeg proračuna u svrhu predškolskog obrazovanja i školstva, što nas je prošle godine učinilo gradom koji najviše ulaže u obrazovanje, demografiju i mlade, a riječ je o 238 milijuna kuna, kazao je Ačkar.

 

Uvedena su i dva nova produžena boravka kao adekvatan odgovor na potrebe roditelja, a za produžene boravke Grad izdvaja 3,5 milijuna kuna. Jedan je u Kvaterniku, a drugi u Habdeliću.

Po pitanju besplatnog školskog prijevoza riječ je o trošku od 8 milijuna kuna, a za osnovne škole osigurano je ukupno 138 milijuna kuna.

S druge strane, za učenike srednje škole, izdvojene su stipendije za koje je raspisan Natječaj s rokom prijave do 30. rujna. Ta stipendija ne isključuje bilo koju drugu stipendiju koju osigurava Grad, odnosno stipendiju za upis u deficitarna zanimanja.

Comments

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily