in , , ,

Vatrogasci Zagrebačke županije spremni za požarnu sezonu

Zagrebačka županija

Vatrogasci Zagrebačke županije spremni su za redovne i izvanredne dislokacije na priobalju, ali i u drugim dijelovima Hrvatske, u ovogodišnjoj požarnoj sezoni koja počinje 29. lipnja. Smotra vatrogasaca, vozila i opreme održana je u Zaprešiću.

„Educirana su, opremljena i spremna 104 vatrogasca s dvadesetak vozila. Ne samo za požare, nego i za nevremena, poplave, potrese… U slučaju potrebe ove će snage, po zapovjedi glavnoga vatrogasnog zapovjednika, biti angažirane bilo gdje na području Hrvatske“, rekao je Dario Kezerić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije. Smotra je organizirana, dodao je, kako bi se provjerila oprema i do početka sezone ispravili eventualni nedostaci.

Zagrebačka županija

Svako operativno području VZ Zagrebačke županije, njih ukupno osam, za protupožarnu sezonu na raspolaganje je stavilo po 13 vatrogasaca.

„Uvjerili smo se da imamo adekvatnu opremu i vozila, ali prije svega imamo sjajne vatrogasce, koji imaju znanje i uvijek su spremni priskočiti u pomoć ljudima koji se nađu u nevolji. Siguran sam da će naši vatrogasci, bude li potrebe, kao i bezbroj puta dosad pokazati svoju humanost, hrabrost i požrtvovnost“, rekao je zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije Ervin Kolarec.

Tijekom požarne sezone vatrogasci Zagrebačke županije bit će na redovnim dislokacijama u Zatonu, Zadru i na otoku Hvaru, u Sućuraju.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao vgradu