in ,

Velika Gorica postala hit turistička destinacija, raste broj noćenja!

Prema najnovijim podacima sustava eVisitor, u Zagrebačkoj županiji je u prvih devet mjeseci ostvareno oko 58% više dolazaka i oko 50% više noćenja turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a kada su u pitanju gradovi, naša Velika Gorica apsolutni je hit među turistima!

Usporedimo li ovogodišnje podatke s onima iz rekordne 2019. godine, ostvareno je oko 91% dolazaka dok je broj noćenja veći za oko 2 % u donosu na 2019. godinu.

-Gledano prema destinacijama, najposjećeniji županijski gradovi bili su Velika Gorica, Sveta Nedelja, Jastrebarsko, Samobor i Ivanić-Grad, navode iz Zagrebačke županije.

Podaci sustava eVisitor također pokazuju kako su najbrojniji gosti pored domaćih, bili gosti iz Njemačke, Poljske, Nizozemske, Austrije, Italije, SAD-a , Češke, Francuske i Bosne i Hercegovine.

„Prateći globalne turističke trendove bazirane na storytellingu kreiramo kampanje za razvoj održive turističke destinacije u skladu s navikama posjetitelja koji radije odabiru boravak na otvorenom, žele upoznati lokalnu gastronomiju i ponudu te na taj način doživjeti destinaciju“, rekla je direktorica TZ-a Zagrebačke županije Ivana Alilović istaknuvši kao primjer uspješne kampanje nedavno održani festival VIA Vino.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?

Napisao vgradu