in ,

Velikogorička profesorica na časnoj listi najboljih međunarodnih dječjih pisaca

Među 179 naslova je Jasminka Tihi Stepanić s knjigom „Ljeto na jezeru Čiču“.

Foto: Facebook Naklada Ljevak

Među 179 naslova, na časnoj listi najboljih međunarodnih dječjih pisaca tri su autora iz Hrvatske, a među njima je profesorica hrvatskog jezika u velikogoričkoj OŠ Eugena Kvaternika Jasminka Tihi Stepanić i to s knjigom „Ljeto na jezeru Čiču“.

Časna lista Međunarodnog odbora za dječju knjigu dvogodišnji je izbor suvremene produkcije knjiga najboljih pisaca, ilustratora i prevoditelja 79 zemalja članica. Riječ je o katalogu koji se izlaže na međunarodnim sajmovima, kongresima i izložbama i služi kao preporuka za čitanje, prevođenje i objavljivanje diljem svijeta.

Jasminka Tihi Stepanić do sad je objavila pet romana, dvije zbirke priča i tri slikovnice. U svijet književnosti ušla je 2011. godine, a lansirala ju je nagrada Mato Lovrak koju je dobila za svoj prvi roman „Imaš fejs?“. Uslijedile su i nagrade Anto Gardaš za roman „Moja neprijateljica Ana“ te nagrade Grigor Vitez i Mato Lovrak za „Ljeto na jezeru Čiču“. Jedna je od autorica na vrhu čitanosti u knjižnicama Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija