in

Velikogorički trener objavio slikovnicu za djecu od 5 do 10 godina

Lukasova plesna pustolovina

Dugogodišnji trener akrobatskog rock’n’rolla Tomo Vega napisao je Lukasovu plesnu pustolovinu. Glavni protagonist je dječak Lukas koji se počinje baviti plesom, a ne nekim drugim sportom.

Priča prati Lukasa i sve ono što mu se događa na putu do njegovog prvog natjecanja. Za razliku od Lukasa, njegov prijatelj Marko nije imao te sreće. Naime, Markov otac smatra da je ples za djevojčice, a ne za dječake.

Ova priča inspirirana je istinitim događajima, a ukazuje na sve ono s čime se susreću dječaci-plesači. Zabrinjavajuće je da se danas više nego prije 20-30 godina dječaci plesači suočavaju s vršnjačkim nasiljem zbog predrasuda, neznanja i diskriminacije. Nekada je plesati bilo stvar opće kulture i nešto sasvim normalno i podjenako zastupljeno kod oba spola, dok je danas postalo uvriježeno mišljenje da je ples uglavnom za nježniji spol.

U svemu idemo naprijed, ali u ovome nazadujemo. Naravno u svakoj državi je drugačije, ali mi smo jedna od najgorih u Europi po tom pitanju, tvrdi autor.

Slikovnica je namijenjena djeci od 5-10 godina, no i njihovim roditeljima. Naime, djeca predškolske dobi ne znaju čitati pa im čitaju roditelji. Autor se nada da će čitajući ovu priču svojoj djeci i roditelji proširiti svoje vidike te prevazići predrasude o dječacima koji se bave ili žele baviti plesom.

Ova priča je posebna po tome što odašilje jake poruke djeci i roditeljima. Uči ih toleranciji, razumijevanju, podršci i ustrajnosti.

Priča odgovara na razna pitanja kao što su:

Kako je biti dječak koji se zaljubio u ples, a ne neki drugi sport?

Kako (neki) roditelji gledaju na to, posebice očevi?

Što o tome misle neki njegovi vršnjaci i kako reagiraju?

Koliko važnu ulogu igraju trener i roditelji u njegovom razvoju?

Kakve sve zgode i nezgode doživljava Lukas na putu prema uspjehu?

Slikovnica ima opseg od čak 68 ilustriranih stranica.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija