in , ,

Velikoj Gorici 6,1 milijun eura za izgradnju Centra za starije osobe

Centar će imati 102 mjesta za cjelodnevni boravak

Foto: Facebook Krešimir Ačkar

Na svečanoj sjednici Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe, u povodu Međunarodnog dana starijih osoba, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i ministar rada i socijalne politike Marin Piletić uručili su ugovore za izgradnju i opremanje 18 centara za starije osobe.

Foto: Facebook Krešimir Ačkar

Ova velika investicija, ukupno vrijedna 159 milijuna eura, omogućit će pružanje smještajnih kapaciteta za preko 1.800 osoba te izvaninstitucijskih usluga za više od 4.500 korisnika širom Hrvatske. “Ovo je prilika da stavimo u fokus naše sugrađane starije dobi o kojima moramo posebno voditi računa. Poruka je jasna – svih 18 županija koje su se javile na natječaj dobilo je sredstva za centar”, istaknuo je premijer Plenković.

Ministar Piletić naglasio je važnost ovog projekta, ističući da nove ustanove neće služiti samo kao smještajni kapaciteti, već će pružati širok spektar socijalnih usluga starijim građanima. Ovim se omogućuje manjim jedinicama lokalne samouprave da se aktivno uključe u pružanje kvalitetnih usluga svojim starijim sugrađanima.

Foto: Facebook Krešimir Ačkar

Posebno značajan trenutak svečanosti bio je kada je Gradu Velikoj Gorici službeno uručen ugovor za sufinanciranje izgradnje Centra za starije osobe u vrijednosti od 6,1 milijuna eura. Ukupna vrijednost projekta je 11,7 milijuna eura. Centar će imati 102 mjesta za cjelodnevni boravak, dok će izvaninstitucijske usluge biti dostupne za više od 500 korisnika. Ovaj projekat će značajno poboljšati kvalitetu života starijih građana Velike Gorice, pružajući im sve potrebne usluge na jednom mjestu.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Stjepan