in ,

VG Legacy ponovno na djelu: Velikogorička hitna dobiva prijenosni EKG

Doniraju uređaj vrijedan 20 tisuća kuna

Foto: Facebook VG Legacy

Već mnogima poznata ekipa pod nazivom ‘VG Legacy’ ponovno je učinila veliko djelo kojim će Hitna pomoć u Velikoj Gorici kroz nekoliko tjedana dobiti prijenosni EKG uređaj. Dok su u samom početku svoje organizacije započeli s različitim humanitarnim prikupljanjima u brojne svrhe, nakon velikog potresa, 29. prosinca, njihov fokus usmjerio se ponajviše na pomaganje potresom pogođenom području. U periodu od tada pa sve do danas prikupili su brojna sredstva, kako osnovne potrepštine i namirnice potrebne za život, pa tako i pozamašan iznos novčanih sredstava koji će ovog puta biti usmjereni prema zdravstvenom sustavu.

-Krenuli smo jako uspješno i s našim akcijama ‘Gastro Turopolja’ i prodaje božićnih adventskih vijenaca te vašim velikodušnim donacijama, sakupili smo 20.000 kuna. Na našu veliku žalost, 29.12. u 12:19 sve se promijenilo i naš fokus se prebacio na pogođena područja te se sa tom odlukom složilo i kompletno vodstvo VG Hitne koji su čak i izrazili želju da se sredstva skupljena za opremanje vozila hitne pomoći prebace za potrebite u pogođenim područjima, napisala je na svojim društvenim mrežama velika humanitarka Dalija Zubek.

-No međutim, zakonski okviri to ne dozvoljavaju jer je način provedbe humanitarne akcije vrlo striktan i treba ga se pridržavati. U konačnici, mi smo sretni da će u vozilima Velikogoričke hitne biti prvi prijenosni EKG aparat, koji će spasiti puno života a za sve to ste zaslužni vi, donatori, napisala je u nastavku Dalija.

Na svojem instagram profilu ‘VG Legacy’ ekipa obavijestila je kako je uplata po ponudi izvršena u četvrtak, 4. ožujka, te će EKG aparat stići kroz 3 tjedna.

-Naravno, odmah vam šaljemo sliku kada stigne i kada ga službeno predamo kao donaciju.
Za kraj se želim zahvaliti svom neumornom teamu, koji svaki dan daje sve od sebe da svijet bude malo ljepše mjesto i posebno bi se htjela zahvaliti firmi @apis it da su nas podržali u spašavanju života, dodano je u objavi.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily Nović