in

VG Legacy u još jednoj akciji: Prikupljaju sredstva za stambeni objekt starijima i nemoćnima

Prvi kontejner već ima svog stanara, 86-godišnju baku Ankicu koja živi u teškim uvjetima

VG Legacy, koji je do sada napravio brojna velika djela i pomogao onima kojima je pomoć najpotrebnija, ponovno kreće u novu akciju pod nazivom “Dom je tamo gdje je srce”. Ovom akcijom namjeravaju prikupiti sredstva za kupnju stambenog kontejnera, potpuno opremljenog za život osoba starije životne dobi. Svoj prvi kontejner za kojeg prikupljaju sredstva već su namijenili 86-godišnjoj baki koja je do sada živjela, kako zbog zdravstvenog stanja, tako i zbog financijskog, u iznimno teškim uvjetima.
-Kao što sami naziv akcije kaže “Dom je tamo gdje je ♥️“, razumijemo da ti ljudi žele ostati u njima poznatim okruženjima a realnost je takva da se svi boje da zbog svojih godina neće više dočekati ponovnu izgradnju svojih domova, napisali su na svojim društvenim stranicama.
-Molimo Vas sve da nam pomognete da njen dom ostane tamo gdje joj je srce, da se riječi bake Ankice “još to malo koliko imam ću izdržati” pretvore u “koliko god još imam ću uživati”
Vaše donacije sa obaveznim opisom plaćanja “Dom je tamo gdje je srce” možete uplatiti na žiro račun Humanitarne udruge VG Legacy- HR9124840081135191457.
-Dostojanstvena starost bi morala uključivati wc, kupaonicu i kuhinju koji nisu smješteni pod vedrim nebom, u štalama koje se ruše niti u priručnim nastambama zatvorenim komadom najlona i udaljenim par sto metara od mjesta gdje spavaju, objasnili su.
-Stambeni kontejneri za koje vam prilažemo ponudu, nacrt i slike su veličine 15 m2, opremljeni spavaćim prostorom, kuhinjicom, kupaonicom, wc-om i klimom grijanje/hlađenje. Prostorno su napravljeni kako bi i osoba sa štakama mogla nesmetano doći do svih dijelova kontejnera te je rasvijeta raspodjeljena tako da sve bude vidljivo i sigurno.
Cijena stambenog kontejnera s dostavom i postavljanjem je 4.000 eura/30.000 kuna te kontejner dolazi iz Bosne i Hercegovine. Svoj prvi kontejner već su namijenili 86-godišnjoj baki Ankici koja sa dvije štake i kukovima koji ne prate njenu volju i bistrost, hrabro svakodnevno prevali rutu od mjesta gdje spava pa do priručne kuhinjice. U njoj kuha, u njoj je i kantica za kupanje, u njoj je sve besprijekorno čisto i posloženo, bez obzira što nema poda, nema stropa i nema vrata.

Comments

Leave a Reply

2 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:

  2. Pingback:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily

Sklonište za životinje Velika Gorica jedno je od prvih ‘no kill’ skloništa u Hrvatskoj

Velika Gorica bez novih slučajeva zaraze koronavirusom