in ,

[VIDEO] DVD Gradići na tehničkoj intervenciji na Ciblji

Nevjerojatna hrabrost krasi naše vatrogasce koji u ovim neizvjesnim trenucima odrađuju tehničke intervencije.

Na zgradi oštećenoj u potresu u velikogoričkom naselju Cibljanica upravo je jedna takva intervencija u tijeku, a odrađuju je vatrogasci DVD-a Gradići koji su u protekla dva dana odradili njih čak 16.

– Jučer i danas ukupno 16 tehničkih intervencija na krovovima u Petrovini, Gradićima i Velikoj Gorici. Dok su jedni bili na intervencijama drugi su skupljali i sortirali pomoć koju su građani Gradića i Petrovine donosili u Društveni dom Gradići. Suosjećamo s Petrinjom, Glinom, Siskom, Kravarsko, Pokupsko i ostala mjesta pogođena razornim potresom. Zajedno smo jači, stoji u jučerašnjoj objavi na društvenim mrežama.

Također, pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica odrađuju lavovski posao. Preko 200 intervencija odrađeno je do danas.

-Imamo pozive za 300-tinjak objekata, pozivi i dalje pristižu i ustanovili smo da čak ima i nekakvih adresa koje nisu javile, ali vidimo da ih ima i računamo da kad se ljudi malo smire da će pregledati svoje objekte te da će biti više prijava štete- rekao je Ivica Maceković iz JVP Velika Gorica.

U samom gradu u 90 posto slučajeva radi se o oštećenim dimnjacima, a slična situacija je i s okolnim selima. Jače su pogođena sela Dubranec, Cerovski Vrh, Petravcek i Bukovčak, uz Općine Kravarsko i Pokupsko.

-Škola u Dubrancu, crkva u Dubrancu su oštećene, ima objekata koji su neupotrebljivi i što smo mogli ustanoviti do sad da nisu zadovoljavajući za živjeti u njima ili boraviti. Obilježili smo ih trakama i čekamo daljnje rješenje tog problema, dodaje zapovjednik Maceković.

Uklonjena je i opasnost koja je vrebala u centru grada – dva teška dimnjaka s Muzeja danas su skinuta.

Za prijavu štete javite se na e-mail: [email protected] s fotografijama štete i kontakt brojem osobe koja prljavljuje štetu. Također dežurni brojevi telefona su: 01 6269 900, 099 4309 017, 099 483 5891.

U slučaju potrebe za psihološkom pomoći također se možete javiti Centru za mlade i obitelj na broj 0916231734 od 8 do 16 sati.

 

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija