in

VIDEO Kako napraviti vesele buče?

Učimo od zadrugara

Buča je kraljica jeseni od koje se rade brojne delicije, a njene se koštice čak čokoladiraju. Eh…to je kraljevski tretman! Šetajući goričkim krajem, naši zadrugari iz Učeničke zadruge V.G. Izazov naišli su na polje buča. I rodila se ideja! „Ajmo izraditi buče koje će krasiti naš prostor!“

Od jednostavnih materijala koje svi imamo kod kuće u simpatičnom videu „Kako napraviti vesele buče?“ posudite ideju ovih kreativaca i napravite svoju unikatnu veselu buču ili bilo koje drugo voće ili povrće. Mašta nema granica!

Učenička zadruga V.G. Izazov djeluje u sklopu Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica, najstarije ustanove socijalne skrbi u Hrvatskoj. Logotip udruge kojeg možete vidjeti na kraju videa simbolizira drvo znanja u kojem je krošnja prikazana kao niz labirinata. Labirint simbolično označava IZAZOV, rješavanje problema i dolazak do cilja. „Hodajući labirintom nailazimo na prepreke, ali se uvijek možemo vratiti i krenuti novim putem. Tako mi učimo ići pravim putem do cilja“, poručuju nam naši zadrugari.

Ovaj video nastavak je zanimljivih priča o tome što rade naši zadrugari pod mentorstvom svojih voditelja, a koje objavljujemo na županijskoj web-straniciYouTube kanalu i Facebooku. Teme se razlikuju od izrade nakita, pečenja keramike i keksića do raznih rukotvorina – a mali kreativci možda i u vama probude želju da se okušate u izradi.

Inače, na području Zagrebačke županije u gotovo 40 učeničkih zadruga djeluje oko 3 tisuće zadrugara, a na ovakav način želimo promovirati njihov rad, trud i kreativnost.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija