in , ,

VIDEO Na Aktualnom satu od cijena grijanja pa sve do novog dječjeg vrtića u zgradi Goričanke

Nakon što je sjednica u samom početku prekinuta stankom i press konferencijom SDP-a, nakon jednoglasnog usvajanja dnevnog reda sjednica Gradskog vijeća nastavljena je Aktualnim satom.

Sjednica je započela pitanjima Lucijana Maslaća ispred HSP-a kojima je zatražio izradu registra svih komunalnih radova u tekućoj godini kako bi vijećnici u bilo kojem trenutku imali spreman odgovor sugrađanima, a potom je zatražio i prijedlog sastanka gradonačelnika s predsjednicima vijeća Gradskih četvrti i Mjesnih odbora s ciljem uspostavljanja učinkovitije suradnje.

HDZ-ov Vedran Zobec tijekom Aktualca je poručio kako je Velika Gorica postala jedna od najodabranijih destinacija koje biraju mladi parovi i mlade obitelji te kako se zbog toga, uz potpore koje Grad osigurava za svako novorođeno dijete, planiraju povećati vrtićki kapaciteti.

-Uz novootvorene objekte, koje smo već spominjali od Selnice preko Lukavca, su objekti u Maloj Buni koji treba biti otvoren na proljeće. Također nastavljamo, na temelju plana proračuna i proširenje, i obnovu DV Žirek u Koprivničkoj, zgradu koja je dotrajala i kojoj je potrebna obnova, pojašnjava Krešimir Ačkar.

Osim toga, gradonačelnik je najavio još jednu novu lokaciju za izgradnju vrtića.

-U našem komunalnom centru Goričanka, u centru grada, zajedno u suradnji s direktorom Tomislavom Lukšićem, zadovoljili smo sve tehničke uvjete pa ćemo na tom mjestu dobiti još jedan dječji vrtić, dodao je Ačkar.

Kada je riječ o EU fondovima, gradonačelnik je poručio kako je u 2021. godini ugovoreno 43 milijuna kuna sredstava, što je poprilično dobar iznos za Grad. Od tih sredstava, 29 milijuna kuna dolazi iz EU sredstava, dok 14 milijuna kuna iz sredstava državnog proračuna.

MOST-ov vijećnik Zoran Lovrić upitao je učinjeno po pitanju smanjenja grijanja s HEP Toplinarstvom, na što mu je gradonačelnik Ačkar pojasnio kako je napravljen pilot projekt koji se nastavlja i koji je dobar.

-Zasad vam mogu reći da se kvaliteta tog projekta nastavlja i da ćemo i dalje to raditi i sukladno preporuci struke koja će nam biti prezentirana ćemo i reagirati i dati adekvatne odgovore na ovo skupo grijanje, poručuje gradonačelnik.

Cijeli aktualni sat, kao i sva postavljena pitanja i odgovore na njih, možete pogledati i u našem videu:

 

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily