in , ,

VIDEO Oporba traži ostavke svih Barišićevih bližih suradnika

Nakon žustre rasprave na 24. sjednici Gradskog vijeća Grada Velike Gorice, oporba je zatražila stanku kako bi održala press konferenciju na kojoj su poručili kako traže ostavke bližih Barišićevih suradnika:

Priopćenje SDP-a Velike Gorice prenosimo u cijelosti:

SDP Velike Gorice u  suradnji s ostatkom oporbe u Gradskom vijeću zatražio je danas na sjednici Gradskog vijeća da Vijeće zatraži ostavku gradonačelnika Dražena Barišića, njegovih zamjenika Ervina Kolarca i Krešimira Ačkara te predsjednika Gradskog vijeća Nevena Karasa kao znak moralnog čina odgovornosti zbog štete koju su nanijeli građanima Velike Gorice.

SDP smatra kako je to minimum političke odgovornosti koji bi gradonačelnik i njegovi najbliži suradnici trebali pokazati budući da je je gradonačelnik lišen slobode zbog sumnje na gospodarski kriminal.

„Gradonačelnik Barišić pod sumnjom je za korupciju u provedbi nekih od najvažnijih gradskih projekata, kao što su aglomeracija, javna rasvjeta u Gradu ili izgradnja i uspostava reciklažnog dvorišta. Barišić je još uvijek lišen slobode, a projekti upitne zakonitosti. To za posljedicu može imati narušenu dinamiku provedbe i dodatno financijsko opterećenje građana, što je dovoljan razlog da gradonačelnik i njegovi najbliži suradnici daju ostavke jer su trajno naštetili reputaciji Grada i oštetili građane. Mi smo danas od Gradskog vijeća zatražili da potvrdi moralnu odgovornost gradonačelnika i zatraži ostavke njegovog tima”, potvrdio je Ozren Robić, predsjednik velikogoričkog SDP-a.

Oporba u Gradskom vijeću jednako tako smatra da ostavku mora dati i predsjednik Vijeća, Neven Karas, izabran sa liste MB 365 – Stranke rada i solidarnosti. Naime, sudjelovanjem u donošenju odluka u inkriminiranim projektima nanesen je ugled radu Gradskog vijeća, budući da svaki vijećnik preseže da će savjesno i odgovorno obavljati svoju zadaću. SDP smatra da Karas predstavlja Vijeće i da je morao voditi računa o tome da Vijeće kritičnije propitkuje rad gradonačelnika.

Osim što su zatražene ostavke svih čelnih ljudi u gradu, oporba također predlaže da Gradsko vijeće pozove nadležna državna tijela da preispitaju zakonitost u provedbi drugih gradskih projekata koje je izvodio Elektrocentar Petek.

„Lista projekata koje je u Velikoj Gorici radila tvrtka Elektrocentar Petek je stvarno dugačka. Petek je gradio bazen, pristupne ceste, postavljao javnu rasvjetu kod Srednjoškolskog centra, izmicao stupove javne rasvjete u Kolarevoj ulici, radio dodatne radove na vodoopskrbi, gradio Centar za posjetitelje i ugrađivao tehničku zaštitu, provodio radove na Centru za posjetitelje i radio  rekonstrukciju građevine Ledana, ugrađivao rasvjetu na gradskom stadionu, gradio sabirne prometnice u PZ Vukovinsko polje, gradio dijelove ulice A.K. Miošića. To je i više nego sumnjivo i mora se utvrditi je li se i ovdje radi o nekim kriminalnim radnjama. Osim toga, s obzirom na važnost, veličinu, vrijednost i povijesni značaj projekta Aglomeracija za Veliku Goricu i Turopolje, smatramo da i taj projekt mora imati poseban nadzor od strane Hrvatskih voda, kao nositelja posla. SDP neće stati s ovim dok ne istjera na čistac ulogu Barišića u svim ovim radnjama koje ukazuju na gospodarski kriminal i iskorištavanje javne funkcije za osobnu korist, a na štetu Grada i građana”, zaključio je Robić

Comments

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija