in ,

VIDEO Učenici OŠ Nikole Hribara pokazali su nam kako izraditi adventski vijenac!

Advent je pred nama, a ususret prvoj nedjelji došašća pogledajte video Učeničke zadruge Breza iz Osnovne škole Nikole Hribara iz Velike Gorice u kojem nam učenici pokazuju „Kako napraviti adventski vijenac?“.

Ovaj prekrasan adventski vijenac krasit će njihovu školu, a uz malo truda, mašte i nekoliko ukrasa i vi možete izraditi vijenac koji će krasiti vaš dom.

Inače, prvi adventski vijenac još je davne 1838. godine postavio u hamburškom domu za napuštenu djecu evangelički pastor i odgojitelj Johann Hinrich Wichern. On je na drveni kotač promjera dva metra postavio četiri velike svijeće za svaku nedjelju došašća. Kasnije su štićenici doma počeli drveni kolut ukrašavati zimzelenim grančicama i tako je započela tradicija izrade adventskog vijenca koji sve do današnjih dana za vrijeme adventa krasi mnoge domove.

Ovaj video nastavak je zanimljivih priča o tome što rade naši zadrugari pod mentorstvom svojih voditelja, a koje objavljujemo na županijskoj web-straniciYouTube kanalu i Facebooku. Teme se razlikuju od izrade nakita, pečenja keramike i keksića do raznih rukotvorina – a mali kreativci možda i u vama probude želju da se okušate u izradi.

Inače, na području Zagrebačke županije u gotovo 40 učeničkih zadruga djeluje oko 3 tisuće zadrugara, a na ovakav način želimo promovirati njihov rad, trud i kreativnost.

Izvor: Zagrebačka županija

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao vgradu