in , ,

VIDEO Velikogoričanin (50) u kući skrivao gotovo 300 stabljiki konoplje i oružje

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ i „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

Naime, sumnja se da je protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s ciljem proizvodnje i preprodaje konoplje tipa droga, u točno neutvrđenom razdoblju u svojoj kući na području Velike Gorice, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio konoplju tipa droga, koju je po sazrijevanju sušio i prerađivao nakon čega je tako pripremljenu drogu, prepakiravao i potom preprodavao na ilegalnom tržištu.

PU zagrebačka

Naime, policijski službenici sumnju su potvrdili 14. srpnja pretragom kuće u vlasništvu osumnjičenog kojom prilikom su pronašli improvizirani laboratorij za uzgoj marihuane u kojem je pronađeno zasađeno sveukupno 238 stabljika konoplje tipa droga visine od 20 do 160 cm, ukupno 11.747 grama konoplje tipa droga pakirane u 71 paket, ukupno 51 gram smole konoplje tipa droga pakirane u dva paketa,  23 osušene stabljike konoplje tipa droga te oprema za vaganje i pakiranje droge kao i novac za koji se sumnja da je pribavljen prodajom droge.

Osim navedenog, u kući je pronađen i jedan pištolj kalibra 9 mm, s pripadajućim prigušivačem i spremnikom za streljivo, pištolj kalibra 45 s pripadajućim spremnikom za streljivo,  20 komada streljiva kalibra 45 i 142 komada streljiva kalibra 9 mm.

PU zagrebačka

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Loading…

0

Što misliš?

Napisao vgradu