in

Vikend rekorder imao 2,92, rekorderka 2,72 promila alkohola u krvi

Policija provela vikend akciju

U razdoblju od 2. do 5. travnja, tijekom vikenda u vremenu od 22 do 6 sati, na području policijske postaje Velika Gorica, temeljem plana PU Zagrebačke provedena je akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“, kojom prilikom su utvrdili 39 ciljanih prekršaja i to :

  • 2 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola.
  • 33 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozilom.
  • 1 prekršaj nekorištenja pojasa za vrijeme vožnje.
  • 3 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje.
  • 1 prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane.

Također je utvrđeno devet ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 48 prometnih prekršaja.

Dana 03.04.2021. godine (subota) u 15,05 sati, muškarac starosti 47 godina upravljao je osobnim automobilom kolnikom Zagrebačke ulice u mjestu Ogulinec, gdje je nadzorom kod kbr.39 utvrđeno da je upravljao pod utjecajem alkohola od 2.92 g/kg alkohola u organizmu, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg. Isti je isključen iz prometa i smješten u prostorije za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a redovnim putem podnijet će se Optužni prijedlog.

Dana 04.04.2021. godine (nedjelja) u 21,55 sati, žena starosti 64 godine upravljala je osobnim automobilom kolnikom Ulicom Andrije Kačića Miošića u Velikoj Gorici, gdje je nadzorom kod kbr. 33 utvrđeno da je upravljala pod utjecajem alkohola od 2.72 g/kg alkohola u organizmu, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg. Ista je isključena iz prometa i smještena u prostorije za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, redovnim putem podnijet će se Optužni prijedlog, nije recidivista.

U vrijeme provođenja akcije nije se dogodila niti jedna prometna nesreća, a tijekom ostalog razdoblja vikenda dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija