in ,

Vikend rekorder sa 2,03 promila sletio s ceste u Ribnici, ostao ozlijeđen

Tijekom vikenda dogodile su se brojne prometne nesreće, od kojih jedna s ozlijeđenom osobom

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 29. srpnja do 1. kolovoza, na području policijske postaje Velika Gorica, provedena je akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“ prilikom koje je utvrđeno sedam ciljanih prekršaja.

Najviše prekršaja, njih pet, policija je zabilježila zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, a potom još po dva zbog vožnje pod utjecajem alkohola i nepropisne upotrebe mobitela za vrijeme vožnje.

Također je utvrđeno sedam ostalih prekršaja iz domene prometa čime je ukupno utvrđeno 16 prometnih prekršaja.

 

Vikend rekorder u Ribnici sletio s prometnice

Najveća koncentracija alkohola ovog vikenda zabilježena je kod 47-godišnjaka koji je zaustavljen u petak, 29. srpnja, u 22,50 sati, u Ribnici. Vozač, osim što je bio pod utjecajem alkohola, je sudjelovao i u prometnoj nesreći usred koje je sletio s kolnika.

-Vozač je upravljao osobnim automobilom krećući se kolnikom Ulice Dominske zahvalnosti u mjestu Ribnica. Kod kbr. 43 sudjelovao je u prometnoj nesreći, slijetanje vozilom s kolnika, u kojoj je zadobio lake tjelesne ozljede. Očevidom je utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 2,03 g/kg, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,00/kg. Istom je privremeno oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati, te će redovnim putem biti izdan Optužni prijedlog, navode iz policije.

U vrijeme provođenja akcije dogodile su se još dvije prometne nesreće (jedna s ozlijeđenom osobom – lake tjelesne ozljede i jedna s materijalnom štetom), a u ostalo vrijeme vikenda još su se dogodile četiri prometne nesreće, samo s materijalnom štetom.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily