in ,

Za sport u Velikoj Gorici 21,5 milijun kuna

Za financiranje četiri sportske zajednice, odnosno saveza 12,4 milijuna kuna

U Gradskoj upravi Grada Velike Gorice potpisivan je Ugovor o korištenju sredstava između Grada Velike Gorice i Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice, Športsko rekreativnog saveza Grada Velike Gorice, Sportskog saveza osoba s invaliditetom Velike Gorice i Školskog sportskog saveza Velike Gorice.

Grad je ove godine za financiranje četiri velikogoričke sportske zajednice, odnosno saveza izdvojio 12,4 milijuna kuna. Dopredsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Velike Gorice Darko Blažinčić izrazio je zadovoljstvo potporom koju Velika Gorica pruža:

„Sve članice Zajednice sportskih udruga vjerojatno su opravdale svaku kunu koja je dodijeljena. Grad Velika Gorica izdvaja sredstva u okviru mogućnosti koje Zajednica najracionalnije koristi, a rezultati su vidljivi po svemu što je postignuto prošle i ranijih godina.“

Blažinčić je istaknuo da je Velika Gorica jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji ima predstavnike u tri najkvalitetnija momčadska sporta: nogometu, košarci i rukometu.

Zadovoljstvo praćenjem Grada izrazila je i predsjednica Sportskog saveza osoba s invaliditetom Velike Gorice Mirjana Lučić:

„Svake godine se ta sredstva povećavaju. Činjenica je da bih ja voljela da su ta sredstva veća i da konačno u našim klubovima možemo imati trenere koji su zaposleni i vode brigu o vrhunskim sportašima i svoj djeci s teškoćama koja će vjerojatno postati vrhunski sportaši. I ako neće, opet će biti među svojima, jednakima i opet će biti priznati u društvu. To je ono što je meni najvažnije: da se sva ta djeca i osobe s invaliditetom osjećaju jednaki u društvu.“

Lučić je izrazila želju za osnivanjem plivačkog kluba, što je nemoguće bez sredstava.

Grad svake godine nudi ugovor koji ima tendenciju rasta izdvajanja, naglasio je obnašatelj dužnosti gradonačelnika Velike Gorice Krešimir Ačkar:

„Ukupno je prošle godine izdvojeno gotovo 22 milijuna kuna za sport i rekreaciju, ukupno gledano u sumi. Ovi ugovori danas su vrijednosti 12,5 milijuna kuna. Bitno je naglasiti, unatoč teškoj godini i teškim vremenima u kojima se nalazimo, smanjenja nije bilo, već samo povećanja. Tom logikom moramo se nastaviti voditi, jer sport je nešto što u ovim stresnim trenucima djeluje i kao terapija. Tendancija su djeca, osobe s invaliditetom i rekreativci, kojih je sve više.“

Politika sporta bit će usmjerena prema izgradnji dodatnih igrališta, fitness parkova i svega onoga što će omogućiti lakšu i bolju rekreaciju i zdravlje Velikogoričana. U Vukovinu stiže umjetna trava, novo polivalentno kombinirano igralište bit će u Podbrežnici i obnovit će se dječje igralište u Bratstvu. Obnova svih dječjih igrališta koja su po mjesnim odborima planirana, bit će ralizirana, zaključio je Ačkar.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija