in , ,

Za vikend vino, crni tartufi i film! Via Vino stiže u Lugarnicu Čardak

Foto Turistička zajednica Zagrebačke županije

Završetak VIA VINO festivala ovog vikenda stiže u naše krajeve, u predivan Turopoljski lug, gdje nas u subotu, 24. rujna, s početkom u 17:00 sati očekuje dobar film, još bolje vino te tartufi.

Prijavljeni sudionici imat će priliku otkriti gastronomsko blago naših turopoljskih šuma, crni tartuf, u šumskom ambijentu skrivene Lugarnice Čardak. Uz projekciju filma „Još jedna runda” očekuju vas jela obogaćena plemenitim crnim tartufom te prigodni izbor vina zagrebačke županije.

Posljednji festivalski dan, donosi do sada najbogatiji program VIA VINA. Ako niste imali prilike sudjelovati u lovu na tartufe, nemojte propustiti ovu šumsku avanturu. Pridružit će nam se turopoljski tartufar sa psom, u pokaznoj potrazi za crnim tartufom.

Cjelokupan šumski doživljaj u Lugarnici Čardak upotpunit će gastronomska selekcija obogaćena crnim turopoljskim tartufom. Na jelovniku će se pronaći domaća turopoljska svinja, krema od buče, pesto od crnih tartufa i sjajna domaća pašta. Ne zaboravimo svježe pripremljen bakin kukuruzni kruh, sir s vrhnjem i nezaobilazne plate domaćih kobasica za tradicionalan, autentičan snack dok uživate u čaši vina i filmu.

Raznovrsna vinska ponuda uključuje pjenušce i spektakularna vina iz amfora obitelji Kolarić kao i omiljena, prirodna narančasta vina vinarije Jagunić. Posjetitelji će moći kušati lokalne ginove, obiteljskih destilerija Gavran i Brigljević.

Prijave su završene i sva mjesta su popunjena!

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao vgradu