in

Zagrebačka županija će pomoći gradnju nove crkve u Kravarskom

Prema dosadašnjem izračunu, štete na obiteljskim domovima, gospodarskim i sakralnim objektima iznose 37,5 milijardi kuna

Počelo je uklanjanje u potresu urušene građevine župne crkve Uznesenja sv. Križa u Kravarskom. Kroz par mjeseci, najavio je načelnik Kravarskoga Vlado Kolarec, počet će gradnja nove. Župna crkva u Kravarskom jedan je od 120 sakralnih objekata stradalih u razornome potresu 29. prosinca 2020. i naknadnim podrhtavanjima tla.

-Prema dosadašnjem izračunu, štete na obiteljskim domovima, gospodarskim i sakralnim objektima iznose 37,5 milijardi kuna, rekao je potpredsjednik Vlade RH Tomo Medved. Rekao je i da će Vlada RH, u zajedništvu sa svojim narodom, Općinom i Županijom, odgovorno pristupiti gradnji nove crkve, isto onako kako to čini i u ostalim dijelovima potresom pogođenih područja.

Gradnju nove crkve pomoći će i Zagrebačka županija

-Uvijek smo bili uz naše gradove i općine i uvijek smo bili spremni pomoći. Bit ćemo od pomoći i u gradnji nove crkve u Kravarskom, poručio je župan Stjepan Kožić. Zahvalio je svima koji su dosad sudjelovali u sanaciji potresom oštećenih objekata na području Zagrebačke, ali i susjedne Sisačko-moslavačke županije.

U razornome potresu s kraja prošle godine, od 1150 objekata na području općine Kravarsko štetu je pretrpjelo njih 580. Crvenu naljepnicu dobilo je 30, a žutu 90 dosad pregledanih objekata.

-Ukupna šteta na području naše općine zasad se procjenjuje na preko 170 milijuna kuna, no bojim se bit će i veća, rekao je načelnik Kravarskoga Vlado Kolarec.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija