in ,

Započeli radovi u Tomaševićevoj ulici, u planu izgradnja pješačke staze, oborinske odvodnje i dodatnih parkirališta

Predviđeno trajanje radova je oko dva mjeseca

Započela je rekonstrukcija Ulice Stjepana Tomaševića koja obuhvaća izgradnju kolničke konstrukcije s oborinskom odvodnjom u dužini od 232 metra i širine kolnika 6,0 metara sa jednostranom pješačkom stazom širine 1,25-3,00 m sa južne strane, te zaštitnog zelenog pojasa sa sjeverne strane.

Pješačka staza odvojena je od kolnika uzdignutim betonskim rubnjakom. Duž trase sa sjeverne i južne strane kolnika predviđena su parkirališta za parkiranje vozila. Ukupno je projektirano 48 parkirališnih mjesta od kojih su 3 parkirališna mjesta za osobe sa invaliditetom.

U sklopu radova bit će riješena i odvodnja prometnice, a VG vodoopskrba će napraviti i zamjenu postojećeg vodoopskrbnog cjevovoda u Tomaševićevoj  ulici sa kućnim priključcima, a vrijednost radova je 3.135.000 kuna, navedeno je u priopćenju.

-Zadovoljan sam početkom radova i činjenicom da nastavljamo s uređenjem naših prometnica kako u centru tako i u ruralnom dijelu našega grada. Briga o sigurnosti sudionika prometa i uređenje prometnica jedan su od prioriteta mog upravljanja gradom i mogu samo najaviti da ćemo s tom praksom nastaviti i dalje, izjavio je prilikom obilaska radova obnašatelj dužnosti gradonačelnika Krešimir Ačkar.

Dodatno će biti napravljena sanacija kolničke konstrukcije u dužini od 90 metara ulice koja vodi prema dječjem vrtiću uz sanaciju pješačke staze u dužini od 80 metara. Na zahtjev stanara na kolniku će se ugraditi ploha za smirivanje prometa.

Zbog radova na rekonstrukciji Ulice kralja Stjepana Tomaševića u Velikoj Gorici od jučer, 3. svibnja, uvela se privremena regulacija prometa. Kako bi se radovi neometano odvijali ulica je u potupnosti zatvorena, a promet se odvija okolnim ulicama.

Za vrijeme privremene regulacije prometa kroz gradilište će moći prometovati samo vozila gradilišta, stanara i za potrebe DV “Žirek“, a planirano trajanje radova je 70 radnih dana.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija