in

Završilo 7. izdanje MNL TiP pobjedom MNK Kuča

Novo Čiče bilo domaćin završnog kola i ceremonije podjele nagrada

Malonogometna liga Turopolja i Posavine u svom 7. izdanju došla je do zadnjeg kola i podjele nagrada i priznanja najboljima. Odličan domaćin bilo je Novo Čiče, koje je osim doličnog terena virtuozima malog nogometa, priredilo i dobru zabavu uz dovoljno hrane i hladnog pića, a za odlično raspoloženje u večernjim satima pobrinuo se i glazbeni sastav Skitnice.

Iako su prvak i viceprvak bili poznati otprije, borba se vodila za treću poziciju, a kandidati su bili Novo Čiče i Buševec. Ostale utakmice nisu imale prevelikog natjecateljskog značenja, osim možda utakmice između Kuča i Gornjeg Podotočja, klubova iz kojih su prvoplasirani strijelci sa po 22 pogotka, Hajduk iz Kuča i Harambašić iz Gornjeg Podotočja. No, krenimo redom:

14.08.2021., MNL TiP, 15. kolo, Novo Čiče, utakmica Kuče – Gornje Podotočje 6:0, detalj s utakmice. Foto: Zlatan Sever/V’Gradu

Vukovina je neočekivano u prvom susretu dana izgubila od Jagodnog, ali drugo mjesto za Vukovinu ionako je bilo osigurano prije pa vjerojatno nije bilo dovoljno motivacije.

Drugu utakmicu igrali su Kuče i susjedno im Gornje Podotočje i prvaci su sve snage usmjerili na sprječavanje Harambašića na postizanje pogotka i osiguranje naslova najboljeg strijelca Hajduku, kojeg danas nije bilo zbog obveza velikog nogometa, isto kao ni Milatovića. Prvaci ne samo da nisu uspjeli u naumu zaustavljanja Harambašića, nego su k tome još i postigli 6 pogodaka i šampionski se prošetali i ovim zadnjim kolom. Slavlje je i službeno moglo početi u redovima prvaka. Prvaci su: Banić (voditelj), Berković (igrač-savjetnik), Čunčić, Lučić V. I T., Hajduk, Milatović, Jančetić H., Fabijančić, Šutalo, Zagorac I. i M., Cavrić, Bušić, Đuračić, Čaić, Culović…

Nakon njih Novo Čiče bez većih je problema pobijedilo Veleševec i mogli su čekati rasplet utakmice Buševca za osvajanje trećeg mjesta. Turopolje i Drnek su igrali miroljubivo, 1:1, Da bi Čička Poljana na krilima Danka Čunčića i njegova 2 pogotka uz pogodak Jambrešića preokrenula vodstvo Buševca koje je igralo bez kažnjenog Stuparića. Time je Čička Poljana pomogla Novom Čiču osvojiti treće mjesto.

Okuje i Mraclin u susjedskom su derbiju odigrali “dobrosusjedski”, neriješeno, sa po tri gola u svakoj mreži. Rakitovec je pobijedio Bukevje s visokih 5:1, dok je Čička Lazina pobijedila Ribnicu u zadnjoj utakmici natjecanja MNL TiP ove godine.

Rezultati posljednjeg, 15. kola:

Vukovina – Jagodno 1:3

Gornje Podotočje – Kuče 0:6

Novo Čiče – Veleševec 5:2

Turopolje – Drnek 1:1

Poljana Čička – Buševec 2:3

Okuje – Mraclin 3:3

Bukevje – Rakitovec 1:5

Rabnica – Čička Lazina 2:3

Poredak:

1. Kuče 43, 2. Vukovina 37, 3. Novo Čiče 34, 4. Buševec 31, 5. Mraclin 28, 6. Gornje Podotočje 25, 7. Okuje 25, 8. Čička Poljana 25, 9. Turopolje 17, 10. Veleševec 16, 11. Čička Lazina 15, 12. Drnek 15, 13. Ribnica 12, 14. Bukevje 10, 15. Jagodno 8, 16. Rakitovec 7.

Nakon izvođenja kaznenih udaraca, prišlo se podjeli pehara i nagrada najboljima u više kategorija. Ceremoniju podjele vodio je voditelj MNL TiP, Zoran Smrekar uz pomoć Tihomira Čunčića, a u podjeli je sudjelovao Danijel Gorenc, sponzor MNL TiP, koji je podijelio pehare i poklon bonove najboljem strijelcu, vrataru i najboljem igraču Lige. Zamjenik načelnika Vijeća Općine Orle, Andrija Ščrbak, podijelio je nagrade “Dream Teamu” Lige, Mislavu Čunčiću, Igoru Hajduku, Ivanu Markoviću, Filipu Đuksiju, Mariu Kosu i Mariu Stupariću.

14.08.2021., MNL TiP, 15. kolo, Novo Čiče, gradonačelnik Krešimir Ačkar sa dobirnicima pehara i nagrada nakon ceremonije proglašenja. Foto: Zlatan Sever/V’Gradu

Na kraju je gradonačelnik Velike Gorice, Krešimir Ačkar, osvjedočeni prijatelj sporta u Velikoj Gorici, podijelio pehare i nagrade najboljim domaćinima i gostima natjecanja Lige, pobjedniku “fair-playa”, te trima prvoplasiranim ekipama MNL TiP – Kuče, Vukovina i Novo Čiče.

Nakon podjele pehara i nagrada, nastavilo se druženje uz Skitnice.

Pehari i medalje:

  1. mjesto – MNK Kuče

  2. mjesto – MNK Vukovina

  3. mjesto – MNK Novo Čiče

Najbolji igrač: Mislav Čunčić (MNK Kuče)

Najbolji strijelac: Igor Hajduk (MNK Kuče)

Najbolji vratar: Ivan Marković (MNK Vukovina)

Idealna postava Lige: Ivan Marković (MNK Vukovina), Mislav Čunčić i Igor Hajduk (MNK Kuče), Mario Stuparić (MNK Buševec), Filip Đuksi (MNK Novo Čiče), Mario Kos (MNK Mraclin)

Najbolji domaćin: Gornje Podotočje

Najbolji gost: Veleševec

Nagrada za “fair-play”: Čička Poljana

14.08.2021., MNL TiP, 15. kolo, Novo Čiče, s lijeva: predstavnici MNK Vukovine, Kuča i Novog Čiča s osvojenim peharima. Foto: Zlatan Sever/V’Gradu

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Zlatan Sever

Kurilovec odigrao pripremnu utakmicu protiv Mladosti iz Ždralova

Vikend rekorder zaustavljen u Velikoj Gorici