in , , ,

ZSUGVG Po prvi puta dodijeljene stipendije mladim i perspektivnim sportašima!

Mladi sportaši stipendiju će primati narednih 12 mjeseci, a mjesečno će im biti isplaćivano po 100 eura.

Zajednica športskih udruga Grada Velike Gorice uvela je veliku novost – po prvi put stipendiraju petero mladih i perspektivnih sportaša! 

Pet ugovora o stipendiranju mladim sportašima uručio je gradonačelnik Krešimir Ačkar uz nazočnost resorne pročelnice Lane Krunić Lukinić. Sportaši će tako narednih 12 mjeseci primati po 100 eura svakog mjeseca.

Prvi stipendisti Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice su Tena Pereković iz JK Kokica, Ema Filković iz KK Velika Gorica, Edita Zvonarić iz JK Pinky, Leonardo Kovačić iz HK Velika Gorica 1991 te Antonija Jozepović iz OK Velika Gorica. 

-Povećanje sredstva od strane Grada omogućilo nam je da otvorimo novo programsko područje. Ovo je korak naprijed, jer mlade sportaše potičemo da i dalje budu ustrajni u školi i sportu – poručio je predsjednik Goran Kovačić.

Podsjetimo, za 2024. godinu Grad je u svome proračunu za Zajednicu osigurao 1.624.500,00 eura, što je u odnosu na 2023. povećanje za 10 posto. Ukupno je rad sportskih udruga predviđeno 1.548.000,00 eura ili više od 95 posto.

-Drago mi je što mogu svjedočiti jednom iskoraku u Velikoj Gorici. Puno muke i odricanja potrebno je za ovakav uspjeh kakav vi ostvarujete. Uz vaše roditelje i mi ćemo vas nastaviti poticati i podržavati na vašemu putu. Već godinama ulažemo u mlade i sport jer je ulaganje u sport ulaganje u budućnost mladih i najbolja je prevencija loših navika. Imamo velik broj aktivnih sportaša na što smo jako ponosni. Vjerujem kako će ovo postati standard te da ćemo što više odličnih sportaša nagraditi i olakšati im njihov put –  istaknuo je gradonačelnik Ačkar.

Podsjetimo Velika Gorica jedini je grad u Hrvatskoj koji je na sebe preuzeo obvezu plaćanja režija i liječničkih pregleda svih klubova. 

Ispred nagrađenih stipendista na ovom velikom poticaju zahvalila je članica Karate kluba Velika Gorica Ema Filković:

– Ova stipendija svima nam jako puno znači, poticaj je da se dodatno trudimo i postižemo još veće uspjehe u sportu.

U ime roditelja na stipendiji je zahvalila Željka Pereković, koja je naglasila kako su Grad i Zajednica ovom gestom pokazali da su prijatelji djece, te da potiču i cijene njihov uspjeh.

Rad Zajednice i njezine napore da cjelokupni sport bude na ovoj razini pohvalio je dogradonačelnik Neven Karas, koji je i sam involviran u sport već više od 15 godina.

-Nakon onih potresnih i covid godina napokon smo ove godine povećali sredstva za Zajednicu. Iako su sredstva za sport prošlih godina bila na istoj razini, u Gradu smo itekako imali sluha za potrebe sporta, jer na godišnjoj razini za sport se izdvaja i više od 3,5 milijuna eura. Ovo je tek prvi korak, jer mi ćemo kao Grad i dalje nastojati podizati ta sredstva. Ono što mogu sada najaviti je skorašnji početak radova na balon dvorani u neposrednoj blizini Gradske sportske dvorane, a svoje mjesto sportaši će pronaći i u novoj dvorani koja će se izgraditi i uz školu u Kurilovcu – kazao je Karas.

 

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao vgradu