in , ,

Župan Kožić obišao energetski obnovljenu zgradu Srednje škole Velika Gorica

Radi se o 30,8 milijuna kuna vrijednoj energetskoj obnovi, au obilasku je bio i v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić obišao je završene radove na 30,8 milijuna kuna vrijednoj energetskoj obnovi zgrade Srednje škole Velika Gorica od čega je iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano 15,1 milijun kuna, a preostalih 15,6 financirala je Zagrebačka županija, kao osnivač triju srednjih škola. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 22. veljače 2019., radovi su započeli 9. prosinca 2019. te trajali sveukupno 14 mjeseci.

Ravnatelj škole zahvalio se na kontinuiranom i konstantnom radu na ulaganju u školu kojima je postignuta iznimno kvalitetna energetska obnova škole, a zahvaljujući izvršenim radovima, točnije obnovom fasade, kompletne stolarije, rekuperacije zraka, grijanja te postavljanjem toplinske podstanice postignuta je velika uštede oko grijanja te smanjenju emisije stakleničkih plinova.

Ukupno tri škole- Gimnaziju, Ekonomsku i Srednju strukovnu školu, danas polazi ukupno 1363 učenika, a o njima brine 176 nastavnika, djelatnika i osoblja škola. Energetska obnova koja je sufinancirana sredstvima Europske unije i Zagrebačke županije rezultirala je prelaskom ove zgrade iz energetskog razreda „D” u energetski razred „A” čime su ostvarene značajne uštede, te ugodnost boravka u školi učenicima, nastavnicima i djelatnicima.

U obilasku radova bio je i vršitelj dužnosti gradonačelnika Velike Gorice Krešimir Ačkar koji je naveo kako je ovo već treća škola na području Velike Gorice koja je energetski obnovljena uglavnom sredstvima iz Europske Unije, odmah poslije Osnovne škole Nikola Hribar te škole u Vukovini.

 

Tim povodom Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić nabrojao je i druge objekte nad kojima je provedena energetska obnova. U tijeku je i početak gradnje Regionalnog centra kompetentnosti, a nositelj tog projekta je također Srednja strukovna škola Velika Gorica, a partneri su Zagrebačka županija, zajedno sa srednjim strukovnim školama Samobor i Dugo Selo.

Ta investicija vrijedna je 100 milijuna kuna, od kojih je polovina iz Fonda solidarnosti, 30 milijuna iz Ministarstva regionalnog razvoja te 20 milijuna iz proračuna zagrebačke županije. Dodao je kako je taj bio posla u fazi projektiranja, a bit će završen do kraja 2023. godine.

Tijekom obilaska osvrnuli su se i na situaciju s pandemijom te epidemiološke mjere koje su od ponedjeljka, 12. travnja, na području Zagrebačke županije postrožene. Župan je podsjetio i na masovno cijepljenje koje se na području županije odvija u subotu, 24. travnja, te važnost cijepljenja kako bi uspješno umanjili širenje zaraze, kako na području Zagrebačke županije, tako i na području cijele Republike Hrvatske.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija