in ,

Županija dodjeljuje gradovima i općinama bespovratno 22,3 milijuna kuna

Sredstva su dodijeljena temeljem različitih natječaja i javnih poziva

Iz Zagrebačke županije stižu dobre vijesti za sve gradove i općine  kojima će kroz nekoliko dana na adrese stići ugovori ukupne vrijednosti 22,3 milijuna kuna za realizaciju projekata u gospodarstvu, poljoprivredi, prometu i komunalnoj infrastrukturi te projekata financiranih EU fondovima.

Od spomenutog iznosa za projekte prometa i komunalne infrastrukture dodijeljeno je 9,6 milijuna kuna,  za razvoj poduzetničkih zona i inkubatora, projekte financirane EU sredstvima odnosno za njihovu tehničku pomoć 7,7 milijuna kuna, dok je za projekte u poljoprivredi, takozvane mjere ruralnog razvoja dodijeljeno 5 milijuna kuna, navedeno je u priopćenju.

Sredstva su dodijeljena temeljem različitih natječaja i javnih poziva koji su bili namijenjeni upravo gradovima i općinama Zagrebačke županije, a sredstva su dodijeljena svim JLS tj. 9 gradova i 25 općina.

Zagrebačka županija u mogućnosti je ovakvu podršku dati svojim gradovima i općinama za realizaciju mnogobrojnih projekata kojima se podiže standard življenja jer je gospodarska slika u Zagrebačkoj županiji među najboljima u Hrvatskoj. „Zahvaljujući mnogobrojnim poduzetnicima, obrtnicima, poljoprivrednicima, velikim tvrtkama proračun Zagrebačke županije je stabilan, a prihodovna strana kontinuirano raste što nam omogućuje da vraćamo sredstva u zajednicu te gradimo škole i dvorane, energetski obnavljamo javne objekte, ulažemo u poduzetničke zone, podižemo kvalitetu zdravstva, bespovratnim potporama jačamo konkretnost poduzetnika i poljoprivrednika te dajemo podršku radu udruga civilnog društva“ – rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija