in , , ,

Otvoreni Prvi sportski susreti umirovljenika

U OŠ Jurja Habdelića od jutra je veselo – otvoreni su prvi Sportski susreti!

U organizaciji Zajednice umirovljeničkih i socijalnih udruga Velike Gorice svečano su s početkom u 10 sati u OŠ Jurja Habdelića otvoreni Prvi sportski susreti namijenjeni našim sugrađanima treće, ili kako oni vole reći – zlatne dobi.

Naši, kako im tepamo, penzići imat će prilike odmjeriti snage u pet disciplina; pikadu, bacanju kolutova, belotu, šahu te visećoj kuglani. Osigurane su i nagrade za prva tri mjesta u svim disciplinama:

– Cilj Susreta je potaknuti umirovljenike na druženje i zabavu! U Velikoj Gorici ima oko 14 tisuća umirovljenika, a svega ih je 20 posto uključeno u rad neke od udruga. Nadamo se kako ćemo ih i na ovaj način potaknuti da se aktiviraju i tako si uljepšaju dane. Danas su nam se priključile četiri udruge; Udruga umirovljenika i građana Zlatna dob, Udruga umirovljenika Zračna luka, Udruga ZTC Zmaj te VG Dijabetičar. Pripremili smo i nagrade za prva tri mjesta u svih pet disciplina, a za kraj ćemo se svi zajedno okupiti na zakuski, rekao je Miro Šantek, predsjednik Zajednice.

Zanimljivo je istaknuti da najstariji sudionik Miro Horvat ima čak 97 godina, no i dalje ga ne izdaje natjecateljski duh i volja za društvom.

Susreti se održavaju pod pokroviteljstvom Grada, a svečano ih je otvorio gradonačelnik Krešimir Ačkar:

– iznimno smo ponosni da po prvi puta u našem gradu imamo ovakve Susrete, ovo je jedan od svakako najdražih programa koje smo podržali i pokrenuli na području Velike Gorice. Želim zahvaliti svim udrugama i ostalima koji aktivno sudjeluju u tome da se naši sugrađani na adekvatan i pristupačan način mogu baviti sportom i razvijati zajedništvo, sve to je ono što bismo i sami poželjeli kada odemo u mirovinu, poručio je gradonačelnik Ačkar.

Svojim su nastupom Susrete uveličale članice pjevačkog zbora Danice.

 

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?