in ,

Slavlje Vatrenih u goričkom kafiću ipak dovelo do problema? FIFA pokrenula istragu

Facebook screenshot

Kako navodi francuska novinska agencija AFP i prenosi HINA, Međunarodna nogometna organizacija (FIFA) pokrenula je postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza zbog događanja na utakmici za treće mjesto svjetskog prvenstva protiv Maroka.

AFP navodi kako je FIFA pokrenula postupak zbog „mogućih kršenja“ članaka 13. i 16. disciplinskog kodeksa, a oni se odnose na diskriminaciju, odnosno, red i sigurnost na utakmicama. No kao materijal za istragu našao se i live video koji se, usred slavlja u goričkom kafiću, nakon završne utakmice za broncu, pojavio na društvenim mrežama.

Iako nema službene potvrde i preciznog navoda o kojem točno videu je riječ, novinska agencija AFP tvrdi da je FIFA istragu proširila i na period nakon utakmice uzevši kao dokazni materijal snimke s društvenih mreža na kojima se vidi kako Dejan Lovren pjeva pjesme s, kako navode iz FIFA-e, “nacionalističkim prizvukom”.

Podsjetimo, uz ostale nogometaše, Dejan Lovren se ‘opustio’ u našoj Velikoj Gorici gdje su u goričkom kafiću, na svoj način, proslavili osvojenu broncu, no problem je nastao pojavom videa na društvenim mrežama gdje se vidi da Lovren pjeva Thompsonovu pjesmu “Čavoglave” koja započinje ustaškim pozdravom “Za dom spremni” te pjesmu “Kninska kraljica”.

Dok iz Francuske stiže priopćenje kako je upitno nekoliko stavki, HNS službeno, pak, navodi kako je postupak otvoren zbog neprimjerene navijačke zastave koja je bila izvješena prije utakmice za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu između Hrvatske i Maroka. HNS je prijavljen zbog navijačke zastave koja je izvješena 55 minuta prije utakmice te je uklonjena deset minuta kasnije, a zbog čijeg je sadržaja HNS prijavljen za kršenje Disciplinskog pravilnika FIFA-e.

Ipak, ne očekuje se drastična kazna jer je FIFA disciplinskom postupku nakon SP-a zbog kršenja spomenutih članaka već kaznila Meksiko i Srbiju i to sa 100.000 odnosno 50.000 franaka.

Pod istragom su i Svjetski prvaci Argentinci zbog nedoličnog ponašanja nakon pobjede protiv Francuske u finalu SP-a. Argentinci su divljali u prostoru predviđenom za davanje izjava, a nisu željeli govoriti za međunarodne medije čime su također prekršili FIFA-ina pravila.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao vgradu