in , ,

Gradonačelnik ugostio goričke pionire, prvake Hrvatske

Gradonačelnik Krešimir Ačkar održao je prijem pionira HNK Gorice koji su osvojili naslov prvaka Hrvatske. Prvi čovjek Velike Gorice sportašima je čestitao na povijesnom uspjehu i nazvao ih ponosom grada.

Pionirima je prvi čestitao zamjenik gradonačelnika Neven Karas, koji je kao dugogodišnji sportski djelatnik i kao predsjednik rukometnog kluba gorica istaknuo važnu ulogu trenera i voditelja škole u ovom povijesnom uspjehu mladih nogometaša.

“Nadam se da ću u budućnosti u svojem krugu isto imati takvu jednu generaciju koja će poći vašim putem i donijeti u VG ovakav jedan uspjeh. otkad smo preuzeli odgovornost za vođenje ovog grada potičemo rad mlađih dobnih kategorija u svim sportovima i ovaj vaš rezultat i današnje primanje pokazuje da smo odabrali pravi put”, izjavio je Karas.

Čestitke svim igračima i trenerima je uputio i direktor nogometne škole HNK Gorica Slavko Perković, koji je na naslovu prvaka zahvalio gradu i gradonačelniku te istaknuo da bez njihove podrške i  sredstava za rad škole ne bi bilo ničega.

Gradonačelnik Krešimir Ačkar ocijenio je ovaj uspjeh kao povijesni trenutak za veliku goricu i naveo kako takva kvalifikacija nije nikad pošla za rukom niti jednoj nogometnoj skupini njihove dobi.

“Kad pogledam rad, trud i ljude kojima ste okruženi, moram priznati da ste u dobrim rukama. Ovo što ste napravili ove sezone je produkt rada i odricanja i sami znate koliko ste trebali žrtvovati”, rekao je gradonačelnik.

Donosite osmijehe na lica naših sugrađana

“Naša HNK Gorica, toliko puta spomenuta kao i omladinski pogon, je postala svijetla točka da je na pravome putu i da možemo s punim pravom reći da VG  zaslužuje prvoligaša i trebamo sve dati da vi stasate u seniorsku momčad da vi budete ti nosioci da vi budete budućnost i ponos našega grada”, ustvrdio je Ačkar.

Mladim i talentiranim igračima je poručio da zapamte da najviše ovisi o njima.

“Vi ste se već sada naučili nešto što neki ne nauče do 50. godine života. To je kako se nositi s pobjedom kako se nositi sa emocijom kada budete poraženi, kako timski djelovati, kako spasiti kolegu, kako pomoći kolegi, to su neke odlike u odgoju i obrazovanju i kvalitete koji nemaju svi privilegije imati u životu”, izjavio je Ačkar te dodao kako će im te lekcije i sportski duh pomoći u daljnjem životu neovisno o tome jesu li uspjeli u nogometu.

Na kraju im je poželio da ostvare svoje snove i ambicije  i da im za par godina na istom mjestu čestita na kao seniorima na ulasku u Europsku ligu.

 

 

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Tessa Šreng