in

Ban Jelačić jednim pogotkom srušio Turopoljca

U igri bez šansi, Ban Jelačić iz slobodnog udarca pogodio i pobijedio

JŽNL, 26. kolo, Ban Jelačić - Turopoljac 1:0, glavni sudac Spudić i kapetani Nikić (Ban Jelačić, desno) i Lučić (Turopoljac)

Derbi turopoljskih klubova Bana Jelačića i Turopoljca, iz susjednih sela Vukovine i Kuča pripao je domaćinu, Banu Jelačiću. Po vjetrovitom vremenu, domaćin je prvu priliku dobio nakon nepotrebnog kombiniranja gostujuće obrane i prekršaja na Harambašiću na udaljenosti oko 20 m od gola vratara gostiju Kovačića, s desne strane napada domaćina. Loptu je namjestio Harambašić, dobro pucao i pogodio u gornji lijevi kut nemoćnog Kovačića. Prekrasan gol za rano vodstvo domaćina.

JŽNL, 26. kolo, Ban Jelačić – Turopoljac 1:0, detalj s utakmice. Foto: Zlatan Sever/V’Gradu

Nakon toga igrači Turopoljca su se pokušali pribrati na terenu, u tome su uspjeli, ali ipak ne dovoljno da bi ozbiljnije ugrozili gol domaćeg vratara Sakača. Domaćin je ipak imao loptu više u nogama, mada ni oni nisu bili opasni za gol gostiju.

Gosti su prvu ozbiljniju prijetnju napravili u 20. minuti, kada je Šandor prošao po desnoj strani i uputio centaršut na 5 m od gola, ali netko iz obrane domaćih bio je brži od napadača gostiju, koji su ovaj put igrali u žuto-plavoj kombinaciji dresova.

JŽNL, 26. kolo, Ban Jelačić – Turopoljac 1:0, detalj s utakmice. Foto: Zlatan Sever/V’Gradu

Samo 5 minuta kasnije, Miron Memić lijepo je varkom izbacio braniča gostiju i sa 14 m uputio snažan, ali neprecizan udarac visoko preko gola.

I to je uglavnom bilo sve u prvom dijelu. Vodila se bitka za svaku loptu, ali na sredini terena, bez okomitosti ili opasnosti za vratare.

JŽNL, 26. kolo, Ban Jelačić – Turopoljac 1:0, detalj s utakmice. Foto: Zlatan Sever/V’Gradu

U drugi dio igrači Turopoljca ušli su odlučnije, a i vjetar im je bio saveznik, za razliku od prvog dijela. Češće su napadači dolazili pred kazneni prostor Sakača, ali i dalje nije bilo opasnije prijetnje prema golu. Istovremeno, domaćin je igrao na kontre i polukontre, ali i one su se razbijale do kaznenog prostora gostiju.

Prvi udarac u okvir gola gosti su uputili u 85. minuti, ali i to je bio lak posao za Sakača. A domaćin je u zadnjim minutama pucao na prazan gol sa centra igrališta, ali lopta je otišla daleko od gola.

JŽNL, 26. kolo, Ban Jelačić – Turopoljac 1:0, pozdrav trenera Rajića (Ban Jelačić, lijevo) i Milana Marinića (Turopoljac). Foto: Zlatan Sever/V’Gradu

Utakmica je bila dobra, prvenstvena, igrači su se borili i igrali srčano i čvrsto, ali u granicama korektnosti. Ban Jelačić bio je bolji u prvom, a  Turopoljac u drugom dijelu poluvremenu. Kartoni koji su podijeljeni za startove koji su bili više plod neopreznosti nego namjere. Jaki vjetar i kvrgavi teren svakako su onemogućavali bilo kakvo kombiniranje i dodavanje, kako jedne tako i druge ekipe. Domaćin je zasluženo pobijedio, jer je iz jednog udarca u okvir vrata zatresao mrežu, dok gosti u tome nisu uspjeli.

Jedinstvena županijska nogometna liga 2020/2021. – 26. kolo

NK Ban Jelačić – NK Turopoljac 1:0 (1:0)

Vukovina, igralište Bana Jelačića. Srijeda, 05. svibnja 2021. godine, 17.00 sati. Bez gledatelja. Vrijeme poluoblačno i vjetrovito, teren kvrgav, težak za igru.

Glavni sudac: Spudić Matija (Ivanić Grad). Pomoćnici: Anić Krunoslav i Tišljar Hrvoje (oba iz Križa). Delegat: Krezo Ivica (Priluka, Livno).

Strijelci: 1:0 – Filip Harambašić (2).

NK Ban Jelačić: Sakač -, Prizmić 6,5, Matić 6, Sabljak 7, Čumpek 6,5, Smolković 6,5, Mihanović 7, Nikić Mateo 6,5, Memić 6 (od 46′ Smok 6,5), Harambašić 7,5, Miletić 6,5 (od 75′ Krasnić 6).

Trener: Stefan Rajić 7

NK Turopoljac: Kovačić 6, Martinić 6, Matasić 6,5, Iličić 6, Fabijančić 6 (od 58′ Halilić 6,5), Jandriš 7, Dejanović 6 (od 58′ Preradović 6,5), Lučić 6 (od 76′ Šutalo -), Horvat 6, Šandor 6 (od 69′ Anđelić -), Perić 6.

Trener: Milan Marinić 6

Igrač utakmice: Filip Harambašić (Ban Jelačić)

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Zlatan Sever