in ,

Gradska četvrt Hrvatski velikani dobila svoj dan, 8. listopad

Održana je radna sjednica Vijeća gradske četvrti Hrvatski velikani

Foto Vgč

U srijedu, dana 30. lipnja, održana je prva radna sjednica Vijeća gradske četvrti Hrvatski velikani.
Vijeće je adresiralo velik broj pitanja od ključne važnosti za susjede svih naselja njegova djelokruga rada kao i smjernice suradnje sa gradskom upravom s obzirom na nadolazeći rebalans proračuna, navedeno je u priopćenju kojeg u nastavku prenosimo u cijelosti.

Definirani su prijedlozi unaprjeđenja aktualnih i projekata u planu te određeni problemi od društvenog i komunalnoga značaja.

Kao prva točka, utvrđeni su nedostatci u postojećoj prometnoj infrastrukturi i radovima na aktualnim projektima unutar četvrti te istaknuta problematika cestovnih rješenja na rubnim dijelovima, a primarno u kontekstu ZET-ove garaže, Tomaševićeve i Svačićeve ulice.

Foto Vgč

Nadalje, dani su prijedlozi nužnoga proširenja sadržaja na zelenim površinama. Kao imperativ ističe se neposredna uključenost u svaki sadašnji i budući projekt na kojoj će vijeće inzistirati s obzirom na nedostatke utvrđene dosadašnjim načinom rada u kojemu, vijećnici smatraju, građani nisu imali priliku artikulirati svoje mišljenje.

Obuhvaćen je i dugogodišnji problem širenja neugodnih mirisa u Podložnici koji rezultira smanjenjem kvalitete života i u okolnim ulicama shodno čemu je dogovorena promptna reakcija prema svim involviranim akterima.

Također, izražena je želja za jačanjem suradnje sa udrugama koje djeluju u prostorijama GČHV u Cvjetnome naselju te će za to biti potrebna prenamjena prostora kako bi lokacija bila maksimalno iskoristiva svim građanima.

U vidu transparentnosti i raspoloživosti, dogovorene su aktivnosti koje će u narednome periodu povećati vidljivost i dostupnost pojedinih vijećnika kao i osigurati pristupačnost svim relevantnim zapisnicima, dokumentima i računima.

-Usustavljen je i dan Gradske četvrti koji dosada nije postojao. S velikom pažnjom prema povijesnome naslijeđu i identitetu koju naša četvrt gaji, određeno je da 8. listopada, dan krunidbe kralja Dmitra Zvonimira za kralja Hrvatske i Dalmacije, bude dan Gradske četvrti Hrvatski velikani. Pokrenute su aktivnosti za njegovo adekvatno obilježavanje te se pozivaju svi zainteresirani građani i udruge da sa prijedlozima nadopune program kako bi u što većoj mjeri zajedno proslavili naš dan za koji smo dosada bivali uskraćeni, naveli su iz Vijeća.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija