in ,

Kreću ljetne vrućine: temperature će rasti i do 30 stupnjeva

Bliži se ljeto, a s njime i visoke ljetne temperature. Tako će nakon naglih promjena vremena i zahlađenja, u Hrvatskoj idućih dana vladati izrazito visoke temperature i sunčano vrijeme.

 

Državni hidrometeorološki zavod prenosi kako će idućih dana hrvate grijati temperature između 25 i 30 stupnjeva.  U unutrašnjosti uglavnom još toplija poslijepodneva nego na obali, uz najviše vrijednosti temperature ponegdje u Dalmaciji i istočnoj Hrvatskoj i više od 32°C. Vrućinu će u mnogim krajevima pratiti sparina. U pograničnom području sa Slovenijom najavljeni su lokalni razvoji oblaka iz kojih su mogući kratkotrajni lokalni pljuskovi. Valja spomenuti da će i noći i jutra biti sve manje svježi, ali i dalje uz mjestimičnu kratkotrajnu maglu. Jutarnja temperatura neće ići ispod 18 stupnjeva, a večeri će također biti tople i ugodne s temperaturama od 20 do 23 stupnjeva.

Temperature mora savršene za kupanje

Kupanje više nije samo za hrabre jer rastu i temperature mora. Izmjerene temperature pokazuju više od 22 stupnja, a najviša izmjerene temperature mora su na Mljetu i Puli gdje je zabilježeno čak više od 24 stupnjeva. Puhati će uglavnom slab bura, zatim ponegdje i umjeren maestral.

Prognoza za danas

Tijekom današnjeg dana će u središnjoj Hrvatskoj biti pretežno sunčano uz slab vjetar. Sredinom dana i poslijepodne uz jači razvoj oblaka. Najviša dnevna temperatura bit će od 27 do 30 °C.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Tessa Šreng