in , , ,

Jane putuju na Olimpijadu zborova! Natjecanje, samostalni i zajednički koncerti i druženje sa zajednicom Hrvata u Aucklandu

Foto: Ansambl Jane Facebook

Ansambl Jane za nekoliko dana putuju u Australiju na Olimpijadu zborova. Slavlje je to 20 godina njihova djelovanja i prilika da se još jednom dokažu na svjetskoj sceni. Osim važnog natjecanja, Jane su otkrile kako će održati koncert u Mangere Art Centru-domu vizualne i izvedbene umjetnosti Maora i Pacifika.

Zbog visokih putnih troškova Jane su pokrenule Crowdfunding kampanju kako bi djelomično uspjele financirati svoj daleki put na Olimpijadu zborova. 13th World Choir Games održat će se od 10. do 20. srpnja ove godine u Aucklandu, Novi Zeland. U 28 natjecateljskih kategorija nastupit će 250 zborova iz 42 zemlje sa svih kontinenata.

Boje Hrvatske uz Jane će braniti i Klapa Kastav

Pored nastupa u natjecateljskoj konkurenciji, Jane će u sklopu Olimpijade održati i koncert u Mangere Art Centru-domu vizualne i izvedbene umjetnosti Maora i Pacifika, a otkrile su i kako se posebno vesele druženju s našom zajednicom Hrvata u Aucklandu, kao i zajednički koncert s Klapom Kastav u Hrvatskom domu Folklornog ansambla kralj Tomislav.

 

Foto: Ansambl Jane Facebook

 

Članice ansambla zahvaljuju svima koji su pomogli u ostvarenju ovogodišnjeg velikog cilja i kruni 20 godina postojanja-odlasku u Australiju kako bi predstavljati naše Turopolje, grad Veliku Goricu, Zagrebačku županiju i Hrvatsku. Ističu kako je to za njih velika čast i obveza na što su izuzetno ponosne.

Želimo Janama svu sreću na natjecanju, dobru zabavu i da nam omoguće da nam sljedeći članak o njima bude o pobjedi na Olimpijadi!

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Tessa Šreng