in , ,

Školarci iz Eugena Kvaternika održali STEM radionicu vrtićancima Cicibana: “Svidjelo mi se kad su oživljavali naše crteže. Ja sam nacrtala svoju mamu”

STEM radionica

Djeca predškolske skupine „Pužići“ iz dječjeg vrtića Ciciban Velika Gorica su 9.listopada bili domaćini učenicima 7.c razreda i njihovoj učiteljici informatike Daliji Kager iz Osnovne škole Eugen Kvaternik koji su predškolcima održali STEM radionicu.

Radionica Robot Ozobot upoznaje boje i oblike održana je povodom obilježavanja Dječjeg tjedna, Svjetskog tjedna svemira te Europskog tjedna kodiranja.

Predškolci su korištenjem flomastera u boji i kartica s kodovima u boji nacrtali oblike prema vlastitom nahođenju te uz pomoć učenika 7.c dobili spoznaju osnovnih koncepata programiranja i algoritamskog razmišljanja.

“Svi su bili pozitivno uzbuđeni te smo potvrdili da se najbolje uči aktivnim sudjelovanjem, učenjem kroz igru. Posebno veselje bio je susret blizanaca učenika 7.c, Anabele i Davida koji su prva vrtićka iskustva stjecali upravo s odgojiteljicama Valentinom i Paulom. Današnje iskustvo je tek početak lijepog prijateljstva i suradnje „Pužića“, dječjeg vrtića Ciciban Velika Gorica i Osnovne škole Eugen Kvaternik”, priopćili su iz Cicibana.

Na kraju su učenici malim prijateljima podijelili diplome za uspješno odrađene radionice.

Kako je bilo te kakva su iskustva stekli najvjernije pokazuju dječje izjave.

Marija: „Svidjelo mi se kad smo crtali srčeka s rukama i nogama.“

Luna: „ Meni se svidjelo kad su oživljavali naše crteže. Ja sam nacrtala svoju mamu.“

Jona: „Meni je bilo super kad su robotići išli po crtama.“

Matija:“ Meni se svidjelo kad smo oživljavali crteže. Nacrtali smo crtež i onda smo ga slikali s mobitelom i onda je on na mobitelu postao živ.“

Josip: “Meni se svidjelo kad smo crtali crte u boji za robota. A taj robot je mijenjao boju kad se vozio po njima.“

Školarci predavači su pohvalili pažnju, trud i kreativnost vrtićanaca.

Zvonimir R.: „Jako mi se svidjelo zato što su vrtićanci pokazali interes za crtanje. Bili su jako kreativni. Crtali su Spužva Boba i planktone kako se love okolo pa su to animirali.“

Anabela:“Mislim da je ova radionica potaknula na crtanje dječake koji nisu voljeli crtati.

Kiara : „Bilo mi je jako lijepo i zanimljivo. Djeca su bila dobra i suradljiva.“

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Tessa Šreng