in , , ,

Danas besplatno provjerite arterijski tlak, razinu šećera u krvi i ukupni kolesterol

Javnozdravstvena akcija “Lov na tihog ubojicu”

Danas se ispred Muzeja Turopolja provodi javnozdravstvena akcija “Lov na tihog ubojicu” u sklopu koje možete besplatno provjeriti arterijski tlak, razinu šećera u krvi i ukupni kolesterol. Dostupne će biti i dijagnostičke vage za mjerenje tjelesne težine, indeksa tjelesne mase, postotka masnog tkiva i mišićne mase. Na licu mjesta bit će prisutni vrhunski stručnjaci i liječnici, dostupni za savjetovanje i dodatne informacije.

Akcija se održava danas, 16. listopada,  od 10:00 do 13:00 sati na parkiralištu ispred Muzeja Turopolja, Trg kralja Tomislava 1, Velika Gorica. Ova akcija, u sklopu nacionalnih kampanja “Misija 70/26” i “Znaš li svoj broj,” ima za cilj podizanje svijesti o prevenciji i kontroli kardio-reno-metaboličkih bolesti, najčešćeg uzroka prerane smrtnosti.

Kampanja “Misija 70/26” koju predvodi akademik Bojan Jelaković, predsjednik Hrvatske lige za hipertenziju, nastoji do 2026. godine osigurati da 70% liječenih osoba s arterijskom hipertenzijom postigne optimalnu kontrolu. Kampanju “Znaš li svoj broj” vodi profesor Ivan Pećin, s fokusom na prevenciju i kontrolu povišenog kolesterola kao ključnog čimbenika rizika za kardiovaskularne bolesti.

Akcija je prilika za građane da saznaju više o svom zdravstvenom stanju te besplatno provjere arterijski tlak, razinu šećera u krvi i ukupni kolesterol. Dostupne će biti i dijagnostičke vage za mjerenje tjelesne težine, indeksa tjelesne mase, postotka masnog tkiva i mišićne mase. Na licu mjesta bit će prisutni vrhunski stručnjaci i liječnici, dostupni za savjetovanje i dodatne informacije.

Podršku akciji pružit će gradonačelnik Velike Gorice i vatrogasci JVP Velike Gorice.

Organizatori vas pozivaju da se pridružite i izvijestite javnost o ovoj važnoj inicijativi za podizanje svijesti o zdravim životnim navikama i prevenciji kardiovaskularnih bolesti.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Tessa Šreng