in , , ,

U Goricu stiže serija pop-up izložbi Art Bubble 2024.

Izložba suvremene umjetnice Martine Miholić “Hypertopos” 

Art Bubble 2024., serija pop-up izložbi svoja vrata otvara u Velikoj Gorici izložbom “Hypertopos” suvremene umjetnice Martine Miholić  u srijedu, 23. listopada 2024. u 19:30 sati u Interpretacijskom centru Muzeja Turopolja u Velikoj Gorici (Šetalište Franje Lučića 15).

Izložba označava početak programa umjetničke organizacije YELO koji će trajati do kraja godine, donoseći niz pop-up izložbi na frekventnim lokacijama Zagreba i Velike Gorice u cilju približavanja suvremene umjetnosti široj publici.

Do kraja godine u planu su još dva pop-up gostovanja u suradnji s Muzejem Turopolja. U studenom stiže Mia Štark s radom ” I bit ću ovdje da vam pomognem”, a u prosincu “Co-lažiranje” Dore Pocedić i Linde Tarnovski.

Art Bubble 2024. usmjeren je na performanse, ali ostaje otvoren i za razne druge umjetničke medije, uključujući instalacije, skulpture, digitalnu umjetnost i multimedijalne radove. Ove godine program je posebno fokusiran na inovativne kustoske prakse, čime se potiče raznolikost kustoskog sadržaja i omogućuje umjetnicima da svoje radove prikažu u neuobičajenim izložbenim prostorima. Cilj je stvoriti “next door” galerije, gdje se umjetnost izlaže na svakodnevnim lokacijama, čineći je pristupačnijom i time olakšavajući proces kupnje umjetničkih djela.

Umjetnički koncepti se i dalje mogu prijaviti do 10.11.2024., a njihova realizacija je planirana nakon 12.11. i traje do kraja godine. Za poveznicu na prijavu kliknite na sliku.

“Hypertopos” istražuje hibridne prostore neimenovanih otoka i arhipelaga, spajajući organske i anorganske elemente u složene ambijente. Njezin rad služi kao snažan vizualni komentar na teme memorije, transformacije i evolucije ljudskog identiteta. Instalacija poziva na promišljanje o međusobnom odnosu između prirode i ljudske civilizacije, istražuje granice između stvarnog i imaginarnog, organskog i anorganskog, stvarajući slojevite ambijente koji potiču promatrače na introspekciju.

Martina Miholić diplomirala je na grafičkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu 2004. godine, a 2011. magistrirala na Central Saint Martins College u Londonu. Godine 2006. postaje umjetnička ravnateljica Međunarodnog festivala studentskog kazališta i multimedije Test!, kojeg vodi do 2010. Od 2012. godine, unutar udruge ULAZ u kolaboraciji s Veleposlanstvom RH u Londonu, provodi projekt “Export – Import.” Godine 2016. bila je kustosica 33. salona mladih, a trenutno je voditeljica galerija PM i Prsten u HDLU te producentica brojnih manifestacija poput Salona mladih, Bijenala slikarstva i Zagrebačkog salona. Od 2021. godine članica je umjetničkog vijeća inovativnih kulturnih praksi pri Ministarstvu kulture. Sudjelovala je na brojnim samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inozemstvu, a dobitnica je nagrade 14. trijenala hrvatskog kiparstva.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao vgradu