in ,

Počelo asfaltiranje dionice uz kanal između Petrovine Turopoljske i Lukavca

U naredna tri dana asfaltirat će se dionica uz kanal između Petrovine Turopoljske i Lukavca

Započelo je asfaltiranje dionice uz kanal između Petrovine Turopoljske i Lukavca, važnog za mještane ovog područja koje često poplavljuje pa je promet uslijed puštanja oteretnog kanala Sava -Odra u prekidu.

Ovo će itekako olakšati život žiteljima ovog kraja koji su to čekali desetljećima! Osim što će komunikacija biti brža, bit će otvoreni kad se oteretni kanal Sava-Odra pusti za vrijeme velikih oborina i potencijalnih poplava. Više neće gubiti komunikaciju s gradom niti će imati otežane uvjete kao što su imali prije – poručuje gradonačelnik Krešimir Ačkar podsjećajući kako u kolovozu prošle godine, unatoč visokom vodostaju nije došlo do poplava u razmjerima kakvima smo svjedočili prije primjerice desetak godina u Čičkoj Poljani, a sve zahvaljujući velikim ulaganjima i izgrađenim nasipima u dužini 7 kilometara.

Vrijednost radova ove dionice od približno dva kilometra je 300 tisuća eura, a asfaltirana će biti u iduća tri dana. Radove u cijelosti financiraju Hrvatske vode.

Hrvatske vode uložile su posljednjih godina 20 milijuna eura samo na velikogoričkom području:

Ovaj put olakšat će intervenciju u slučaju izvanrednih situacija, ali i prometovanje mještanima. Prije ovog projekta izgradili smo transverzalni nasip vrijedan šest milijuna eura koji je u cijelosti zaštitio područje Čičke Poljane od poplava. Nastavljamo dalje radove na području Drnek-Suša. Riječ je o nasipu od dvanaest kilometara dužine, a do sada smo proveli natječaj za 7,2 kilometra i radovi su u tijeku. Prethodno je uloženo u otkup zemljišta i projektiranje pa je ukupna vrijednost 14 milijuna eura, ako uključimo već izgrađeni tranzitni nasip koji je vrijedan šest milijuna eura onda govorimo o 20 milijuna eura ulaganja za obranu od poplava. Znamo da smo novac jako dobro iskoristili jer prošle godine na rekordne vodostaje Save, osim intervencija ipak ozbiljnijih prijetnji na ovome području nije bilo – rekao je generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

-1 Points
Upvote Downvote

Napisao vgradu