in

Baka Ankica udomila Glinju, a VG Legacy osigurao hranu i potrepštine

U novi dom, koji bi trebao stići uskoro, baka ulazi sa svojim novim prijateljem

Baka Ankica o kojoj smo ranije pisali u sklopu humanitarne akcije ‘Dom je tamo gdje je srce’, koju je pokrenuo VG Legacy, sada je dobila i društvo. Naime, već ranije razvila se ljubav između 86-godišnje bake Ankice i psa iz susjedstva kojem je naša kolegica Irina nadjenula simpatično ime Glinjo.

 

Kako je Glinjo prvobitno bio namijenjen čuvanju ovaca, a ispostavilo se da mu je ipak draže maziti se i družiti s ljudima, njegov vlasnik ga je planirao dati na udomljavanje.

Vijest o tome da bi Glinjo mogao otići iz Dragotine rastužila je baku Ankicu kojoj, osim krova nad glavom, pomalo nedostaje i topline i društva. Time je odlučeno kako će od sada veseli Glinjo živjeti na svojoj novoj adresi, kod bake Ankice koja nam je u razgovoru rekla kako ju Glinjo već neko vrijeme čuva od imigranata i svega drugoga što joj ponoći predstavlja strahove.

Bakinom novom psu ekipa iz VG Legacyja osigurala je oko 30 kilograma hrane te ostale potrepštine za održavanje higijene bakinog ljubimca. Također, očistili su ga od buha i nabavili ogrlicu protiv krpelja.

Podsjetimo, baki Ankici kroz tjedan dana trebao bi stići novi dom, kontejner kupljen prikupljenim donacijama građana, a tijekom vikenda postavljeni su temelji i cijevi za taj kontejner. Čini se kako baka neće biti sretna samo zbog topline novog doma već i novog društva, svojeg ljubimca Glinje.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily Nović