in ,

Brojni mališani iz okolnih naselja od malih nogu uče o sigurnosti u prometu!

“Sigurno u školu s HAK-om” akcija je koju svake godine, u suradnji s HAK-om, provodi Autoklub Velika Gorica

I ove je godine Autoklub Velika Gorica, u suradnji s Hrvatskim autoklubom, sudjelovao u prometno edukativnoj akciji “Sigurno u školu s HAK-om”. U sklopu akcije brojni mališani iz područnih škola Velike Gorice imali su priliku slušati i učiti o tome kako biti oprezniji u prometu.

U sklopu akcije ukupno 94 osnovnoškolaca iz područnih škola u Mraclinu, Buševcu, Velikoj Buni, Kozjači, Šiljakovini, Hruševcu te Osnovnim školama Vukovina, Kravarsko i Pokupsko, slušalo je o sigurnosti u prometu te učilo kako se pravilno ponašati kao sudionik u prometu. Školarce su posebno razveselili radni materijali i prikladni poklončići iz kojih naknadno mogu ponoviti znanje usvojeno na predavanju.

Akcija je vezana uz početak školske godine i namijenjena je djeci u dobi od 5 do 8 godina, njihovim roditeljima kao i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti.

-Kroz provođenje akcije želi se senzibilizirati i upozoriti javnost, a osobito vozače, na povećani oprez u prometu jer se svake godine početkom rujna, kada počinje nova školska godina, u prometu pojavljuje veći broj djece koja kreću u školu, pojašnjava nam Toni Lukačević iz Autokluba Velika Gorica.

Veliki broj tih “novih sudionika u prometu” po prvi put se pojavljuju kao samostalni sudionici prometnih zbivanja koja su za njih novost i predstavljaju potencijalnu opasnost.

Prometno-edukativna akcija “Sigurno u školu s HAK-om” provodi se na nacionalnoj razini neposredno prije početka i u prvim tjednima nove školske godine.

Konkretne savjete samim mališanima, učenicima prvih razreda osnovnih škola na velikogoričkom području, pružili su na prigodnom predavanju i uz podjelu poklona djelatnici Autokluba Velika Gorica.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily