in ,

FOTO Iz Gorice do Čiča od sada biciklom!

Prije otprilike dva tjedna u neposrednoj blizini jezera Čiče započeli su radovi na uređenju biciklističke staze koja će centar Velike Gorice spojiti s tri jezera. Jedno od njih, prvo po redu, je jezero Čiče, do kojeg se sada može doći šljunčanom stazom.

Gradonačelnik Krešimir Ačkar podsjetio je kako je dodatan cilj uređenja biciklističkih staza stati na kraj divljim deponijima koji su na području Vukovine i okolice, nažalost, postali uobičajena pojava.

-Kao što vidite ovdje je bio niz divljih deponija, kojih je sada znatno manje, ali se ponekad još uvijek mogu pronaći. Već sada najavljujemo i daljnje uređenje ovog područja gdje ćemo postaviti koševe za smeće, klupice za odmor, te zajedno s udrugom Odra, ići u malčiranje tog dijela kako bi pogled prema jezeru bio puno ljepši, kazao je Ačkar.

Ognjen Cahun iz Športsko ribolovne udruge Odra poručio je kako se staza već počela koristiti, a pozvao je, osim ribiča, sve zainteresirane građane da počnu koristiti stazu i posjete jezero Čiče.

-Krenut ćemo s radnim akcijama koje će otvoriti što više pogleda prema jezeru, a time ćemo dobiti male plaže i brojne ribolovne lokacije, kazao je Cahun i dodao kako će, ako negdje budu nedostajala stabla, gledati da se posade dodatna stabla kako bi se dobila predivna vizura jezera.

Podsjetimo nešto više 5,4 milijuna kuna odobreno je Gradu Velikoj Gorici za projekt biciklističke staze koja će spojiti Veliku Goricu i Staro Čiče. Riječ je o projektu kojim će se biciklistička staza urediti na trasi stare ceste kod radara.

Comments

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily