in

FOTO: Održan nogometni kamp NS VG za limače (2012.)

Kampovi održani u Kobiliću, Vukovini, Kučama i Mraclinu

Instruktor nogometa u NS VG, gospodin Stjepan Grđan u poslijepodnevnim satima poslao nam je obavijest o provedenom kampu za male nogometaše rođene 2012. godine. Evo kako je bilo:

Izvor: NS VG

Deseti po redu nogometni kamp za limače, djecu rođenu 2012. godine početnike održan je u vremenskom periodu od 16. do 19. kolovoza. 2022. godine, na nogometnim igralištima nogometnih klubova Vatrogasca u Kobiliću, Bana Jelačića u Vukovini, Turopoljca u Kučama i Mraclina u Mraclinu, a sudjelovalo je 85 dječaka i 2 djevojčice.

Kamp je proveden uz stručni stožer kampa u sastavu: voditelj kampa bio je instruktor nogometa Stjepan Grđan, dok su voditeljima stanica bili Stiven Žitnik, Marijan Milanščak, Siniša Rajšić, Tomica Kvakan, Neno Šunić, Mario Đuretić i Ivan Grđan.

Osnovni ciljevi kampa bili su:

  1. prezentacija Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice;

  2. prezentacija stručnih stožera selekcija NSVG;

  3. edukacija velikogoričkih nogometnih trenera;

  4. prezentacija nogometnih klubova;

  5. uvid u trenutne sposobnosti i znanja mladih nogometaša.

Velikogorički nogometni kamp razlikuje se od klupskih trenažnih aktivnosti po sadržaju, broju trenera, broju nogometaša i organizacijskom obliku rada /stanice/. Kamp je potpuno besplatan, a toga nema nigdje u regiji. Treneri su mogli kamp iskoristiti kao klupski trening, ali i vidjeti 28 vježbi različitih sadržaja koje mogu koristiti u dvogodišnjem ciklusu, a programske sadržaje dobili su i u pisanom obliku, a baš zbog toga zabrinjava loš ili nikakav odaziv klupskih trenera, jer jedan od ciljeva kampa je i edukacija trenera. Nogometni klubovi sa brojem nogometaša: HNK Gorica 32, NK Buna 7, NK Kurilovec 11, NK Dinamo Hidrel 6, NK Mraclin 4, NK Polet 1, NK Turopolje 6, NK Vatrogasac 3, NK Turopoljac 4, NK Gradići 3 i NK Velika Mlaka 1947 sa 10 igrača.

Čak je 11 nogometnih klubova je poslalo svoje nogometaše na kamp, što je do sada najveći odaziv. Šteta je, kako kaže Stjepan Grđan da i ostali klubovi nisu iskoristili tu priliku i poslali svoje male nogometaše na kamp.

Djeca, ali i njihovi roditelji bili su oduševljeni organizacijom, kvalitetnim radom trenera, programskim sadržajima, a na kraju priče ZŠU Grada Velike Gorice kao glavni sponzor i pokrovitelj kampa, osigurala je mladim polaznicima diplome, sportske reklamne dresove, a trenerima i domaćinima kampa reklamne dresove, dok su klubovi domaćini kampa na dar dobili torbu sa 10 nogometnih lopti.

I na kraju, voditelj kampa Stjepan Grđan nije zaboravio zahvaliti se Zajednici športskih udruga grada Velike Gorice – organizatoru i sponzoru kampa, zatim nogometnim klubovima koji su bili kvalitetni domaćini, voditeljima stanica za kvalitetnu realizaciju kampa te roditeljima i mladim nogometašima na sudjelovanju na kampu.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Zlatan Sever