in ,

FOTO Problem kojem nema kraja, nova hrpa otpada osvanula u Lazini Čičkoj

Foto čitateljica

Divlji deponiji na području Velike Gorice i okolice stalan su problem kojem je, zbog neodgovornosti pojedinaca, zaista teško stati na kraj. Iako često zaprimamo dojave čitatelja u kojima nas obavještavaju o brojnim lokacijama na kojima pojedinci rado ‘istovare’ svoj krupni otpad, građevni otpad, a nerijetko i obično smeće, te vas s ciljem podizanja odgovornosti o tome redovito i obavještavamo, čini se kako je neke navike teško iskorijeniti.

Nova hrpa smeća ovih dana osvanula je u prirodi na području Lazine Čičke gdje je čitateljica, u šetnji s psom, umjesto svježeg zelenila zatekla krupni otpad.

Foto čitateljica

Nažalost, ovo nije prvi put da se na toj lokaciji odlaže velika količina otpada, a slično je i na području Velike Gorice, u Kušancu, gdje sugrađani nasip i netaknutu prirodu rado koriste kao vlastito smetlište.

Na ovakvu neodgovornost često reagiraju djelatnici Čistoće, ali i sami sugrađani, znajući da će otpad na toj lokaciji ostati još dugo, ako ga sami ne otklone.

-Često viđam da, meni nepoznati, ljudi voze neki otpad, ali sam većinom sama i ne usudim se ići pogledat, govori jedna sugrađanka koja živi na tom području te nažalost, redovito svjedoči ovakvim prizorima što dokazuju i brojne fotografije naše čitateljice nastale još ljetos.

Podsjetimo, s ciljem smanjenja divljih deponija, Grad postavlja video nadzor na brojne lokacije kako bi se neodgovornim pojedincima stao na kraj, no to nije uvijek tako jednostavno.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily Nović