in ,

FOTO Trebamo li poći od sebe? Modri biser Čiča krase brojne hrpe smeća

Jezero Čiče omiljena je lokacija brojnih sugrađana, ali isti ti sugrađani, čini se, ne znaju za sobom odnijeti otpad

Foto čitatelj

Jedna od omiljenih lokacija sugrađana i mještana okolice Velike Gorice, jezero Čiče, nerijetko je prepuna posjetitelja koji tamo rado dolaze na kupanje, roštiljanje, rekreaciju ili samo opuštanje. Isto tako, već duže vrijeme svjedoci smo da naša omiljena lokacija postaje pravo odlagalište smeća, ali ponajprije, ako je za zaključiti, zahvaljujući pojedincima koji neadekvatno posvuda ostavljaju osobni otpad.

Foto čitatelj

O ovom problemu ranije su pisali i lokalni mediji, a zajedno s njima i mi, a nekoliko puta pokrenute su akcije čišćenja jezera i neposredne okolice područja jezera. Međutim, iako na plažama postoje dva koša za otpad, problem je što pojedinci, unatoč vidnom stanju prenatrpanih koševa, svejedno ostavljaju otpad na hrpama, ali i oko jezera, u jezeru ili na samom ulazu u takozvani ‘Čič-beach’.

Foto čitatelj

Zabrinuti čitatelji poslali su nam fotografije koje su, u najmanju ruku, zabrinjavajuće, a posebice zbog neugodnih mirisa koji se na visokim temperaturama tijekom ljeta intenziviraju i šire tim područjem.

Foto čitatelj

Valja istaknuti kako je ova lokacija popularna i kada su djeca u pitanju, stoga često to područje koriste za igru, kupanje, a mnogi sugrađani na jezero vode i svoje ljubimce. Ukoliko ne želimo biti svjedoci daljnjim zagađenjima i eventualnim zarazama naših najranjivijih, krenimo od sebe i, po mogućnosti, odnesimo svoj otpad do prve adekvatne lokacije i kontejnera za otpad.

Comments

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily