in

FOTO: Turopoljac krenuo s pripremama za novu sezonu u JŽNL

Novi trener je Stiven Žitnik, otišli 6, a pristiglo 10 igrača

U ponedjeljak je na igralištu u Knejama trener Stiven Žitnik napravio prvu prozivku i trening igrača Turopoljca za nadolazeću sezonu 2022./2023.

25.07.2022., Turopoljac Kuče, Stiven Žitnik, Daniel Zagorac i Franjo Berković na početku priprema. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Uvodne riječi dobrodošlice novom treneru i igračima poželio je predsjednik kluba Daniel Zagorac, o sportskim planovima govorio je sprotski direktor Franjo Berković, a na kraju je trener Stiven Žitnik iznio plan priprema i svoje viđenje vođenja Turopoljca u nadolazećoj sezoni.

25.07.2022., Turopoljac Kuče, igrači na sastanku na početku priprema. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Dok su se igrači spremili za trening, porazgovarao sam sa predsjednikom Danielom Zagorcem i trenerom Stivenom Žitnikom. Evo što su rekli:

Predsjednik Daniel Zagorac:

“Nakon prošle sezone koja je bila vrlo turbulentna i koja je završila 7. mjestom na kraju sezone, napustilo nas je nekoliko igrača (Vjekoslav Lučić, Stjepan Martinić, Filip Dejanović, Adrian Perić, Marko Paradžik i Mijo Jandriš), ali uspjeli smo dovesti nekoliko igrača s kojima će Turopoljac opet biti konkurentan u prvenstvu. Došli su: Tomislav Jakovljević, Ivan Hercigonja, Franko Perić, Bruno Ivančić, Ivan Hren, Dario Sudec, Ivan Lucin, Karlo Coner te povratnik Mario Matasić, a prvoj ekipi priključila su se i tri juniora (Karnas, Janković, Trupčević), dok se s još nekim igračima pregovara. Doveli smo i novog trenera, Stivena Žitnika za kojeg vjerujemo da može popraviti sve što nije bilo dobro u prošloj sezoni kako bi Turopoljac opet vodio borbu za gornji dio tablice. Ni pred trenera ni pred igrače ne postavljamo imperativ prvog mjesta, ali želja nam je stvoriti dobru ekipu, ugodnu klimu u i oko ekipe te u svakoj utakmici ići na pobjedu. Osim toga, imamo dobru infrastrukturu zahvaljujući ponajviše razumijevanju gradonačelnika Krešimira Ačkara koji na podržava i na čemu mu se i ovom prilikom zahvaljujem. Imamo obećanja da će tijekom jeseni biti postavljena umjetna trava na postojeće betonsko igralište s novom rasvjetom što će dodatno poboljšati uvjete na Knejama.”

25.07.2022., Turopoljac Kuče, predsjednik Daniel Zagorac na početku priprema. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Trener Stiven Žitnik:

“U 35 dana koji su pred nama do utakmice 1. kola protiv Klasa, planiramo 17 treninga i 4 utakmice dogovorene do sada (Dinamo Hidrel, Turopolje, Mladost Buzin i Samobor). Što se tiče igrača, čini mi se da se vrti jedna pozitivna priča i rekao bih da imamo tri grupe igrača – prvu grupu stožernih igrača koji su ostali u Turopoljcu, drugu skupinu mladih igrači koji su velikim dijelom iznijeli prošlo prvenstvo dok su u trećoj skupini novopridošli igrači za koje mislim da su pojačanje, ali i kao igrači i ljudi su dobri. Što se tiče ambicija kluba, mislim da bi bilo neozbiljno reći da sam došao osvojiti 5. ili 7. mjesto, ali svjestan sam da je put do uspjeha vrlo težak, prvenstvo je dugo, treba puno raditi i onda ćemo biti kvalitetni i konkurentni što će donijeti dobre rezultate i očekivani plasman, ali i privući gledatelje na igralište u Knejama.”

25.07.2022., Turopoljac Kuče, trener Stiven Žitnik na početku priprema. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Očito je da je u Turopoljcu ovog ljeta bilo vrlo “prometno”, da je 6 igrača napustilo klub, ali isto tako da ih je za sada došlo 10, što znači da se stvara nova ekipa u kojoj će i dalje u zelenom dresu nastupati Mario Zagorac kao vratar, Mislav Čunčić, kapetan ekipe, Ivan Šestok, Tomislav Horvat, zatim mlade snage Matija Čaić, Tomislav Šutalo, Ivan Markulin, Ivan Domić, David Gogić i Stjepan Trputec.

25.07.2022., Turopoljac Kuče, Mislav Čunčić, kapetan Turopoljca na početku priprema. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Uz odlične infrastrukturne objekte i mladu upravu čini se da se u Turopoljcu počinje stvarati nova klima i novi vjetrovi koji bi mogli donijeti puno više veselja na lica igrača, uprave i navijača Turopoljca u narednoj sezoni.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Zlatan Sever