in , , ,

FOTO U Kvaterniku održano međužupanijsko natjecanje iz vjeronauka

Sudjelovalo je 25 ekipa četiri županije

Međužupanijsko natjecanje iz vjeronauka za Zagrebačku nadbiskupiju održano je 16. ožujka 2023. za srednje škole u Srednjoj školi Dugo Selo i OŠ Eugena Kvaternika u Velikoj Gorici za osnovne škole. Prema ljestvici poretka sa školskog natjecanja, ove godine se na međužupanijsko natjecanje plasiralo 19 ekipa iz kategorije četverogodišnjih srednjih škola i 25 osnovnoškolskih ekipa.

Vjeronaučna olimpijada ove godine slavi 50 godina od svog početka. Kako smo mi prošle godine imali državne prvake, odlučili smo ove godine biti domaćini Međužupanijskog natjecanja. Ovdje su sada učenici i njihovi mentori iz 25 škola, s područja Grada Zagreba, Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko – zagorske županije. Oni su prvo pisali testove na nivou škole, a 25 najuspješnijih ekipa je danas u našoj školi, rekla je vjeroučiteljica Martina Filipović iz OŠ Eugena Kvaternika, koordinator Međužupanijskog natjecanja iz katoličkog vjeronauka.

Tema ovogodišnjeg natjecanja je “Naša draga svetišta“. Naime, vjeronauk je specifičan jer je to ekipno natjecanje. Po četiri učenika iz jedne škole imaju zajednički cilj – pokazati najviše znanja i ostvariti najviše bodova o zadanoj temi. “Naša draga svetišta” je tema po knjizi kolege vjeroučitelja Tomislava Krušlina, ističe vjeroučiteljica Filipović.

Mentorica ekipe OŠ Eugena Kvaternika Nataša Čurić rekla je da su se za ovo vjeronaučno natjecanje pripremali svakog tjedna od početka školske godine te se nada dobrim rezultatima i dodaje:

To što smo pobijedili prošle godine ne znači da ćemo i ove godine iako imamo dobru ekipu. Najbitnije je da smo u našoj školi ugostili sve ove ekipe i da im predstavimo i našu školu i Veliku Goricu, zaključuje Čurić.

U ekipi OŠ Eugena Kvaternika bili su učenici Bruna Markov, Toni Štriga, Gita Čosić i Elena Serdarušić Radić i oni su jedini predstavnici Velike Gorice. Osim mladih velikogoričana Zagrebačku županiju predstavljali su učenici OŠ Antuna Augustinčića iz Zaprešića, OŠ Vladimira Deščaka iz Rakitja, OŠ Josipa Zorića iz Dugog Sela te OŠ Rugvica.

Natjecanje je bilo dosta teško, ali puno smo se kroz pripreme odricali i mislim da smo dobro napisali, rekla je učenica Bruna Markov. Nakon zajedničke molitve i ručka svi sudionici Vjeronaučne olimpijade prošetali su Velikom Goricom pod vodstvom vjeroučiteljice Marije Patrlj.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

-1 Points
Upvote Downvote