in ,

FOTO Učenici OŠ Nikole Hribara 68. Planinarski križni put obilježili pjesmom, molitvom i smijehom

“Sve bi ponovili” poručili su zadovoljni učenici

Foto OŠ Nikole Hribara

U subotu, 9. listopada, održan je 68. Planinarski križni put udruge Ekosspiritus u Turopolju na kojem su školarci OŠ Nikole Hribara hodali od Ščitarjeva pa sve do Gradića. Sveukupno 35 tisuća koraka ispunili su dobrim raspoloženjem, pjesmom, molitvom, smijehom i druženjem, a kako i sami kažu, sve bi opet ponovili!

Foto OŠ Nikole Hribara

-Hodali smo imajući u mislima i srcu misao vodilju ovog Križnog puta Anđele čuvaru mili, svojom snagom nas zakrili. I zakrilili su nas. Otklonili su tmurne oblake i kišu. Druženje smo započeli zajedničkim doručkom ispred župne kuće u Ščitarjevu, a nastavili uz hod, molitvu, meditaciju i pjesmu kroz sve tri župe Velike Gorice pa sve do Gradića i crkve svetog Antuna Padovanskoga gdje je bilo završno misno slavlje i prigodni domjenak uz pjesmu svih sudionika i župljana. Na ovom Planinarskom putu prvi put su sudjelovali i naši osmaši, učenici osmih razreda prvog turnusa sa svojom profesoricom vjeronauka Marijom Patrlj, objavljeno je na stranici škole.

 

 

View this post on Instagram

 

Objavu dijeli OŠ Nikole Hribara (@hribarova.skola)

A kako su se proveli i kako im se svidio križni put ispričali su i Lucija, Silvija i Ante.

„Križni put mi je bio super, uživala sam cijelim putem, a posebno na misi. Nadam se da ću ponovno imati priliku ići i odlično se zabaviti.“ (Lucija L.)

„Ovaj Križni put mi se baš svidio. Bio je jedan od najboljih iskustava ikad. Baš sam se zabavila.˝ (Silvija R.)

„Meni je bilo jako zanimljivo. Vidio sam kako to izgleda. Putem sam malo molio, bio s društvom, smijali smo se i pričali. Bio sam i na misi. Drago mi je što sam pošao. Sada znam da ću doći i slijedeći put“, poručuje za školu Ante.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily

Županija osigurala milijun kuna za organizaciju turističkih manifestacija

VIDEO Evo kako su Pirati izgledali prije više od 15 godina, ali i s kojim problemima su se susretali