in ,

FOTO Vrtić u Goričanki spreman za male Velikogoričane, imat će dvije jasličke i jednu mješovitu grupu

Velika Gorica je rekorder po pitanju ulaganja u predškolski odgoj

Velika Gorica postaje poželjna destinacija za život mladih obitelji, a time svjedočimo i porastu useljavanja, kao i sve većoj potrebi za vrtićkim kapacitetima. U prostoru Komunalnog centra Goričanka posljednjih mjeseci gradi se i uređuje novi vrtić koji će svojim otvorenjem povećati kapacitet za upis djece vrtićke dobi.

Radovi na vrtiću privode se kraju u zadanom roku, a ukupna vrijednost radova je 3,8 milijuna kuna. Tijekom ove godine u vrtić će biti smješteno oko 60-ak djece, u dvije jasličke skupine i jednu mješovitu grupu.

Gradonačelnik je ovom prilikom podsjetio na otvoren vrtić u Selnici Šćitarjevskoj s tri odgojne skupine, u Maloj Buni s kapacitetom za 40 djece, te u urbanom dijelu podsjetio je na proširenje vrtića Žirek i Lukavec.

Osim novih i prostranih prostorija za igru i učenje u sklopu novog vrtića u Goričanku, u planu je i izgradnja 600 kvadrata zelene površine na kojoj će se djeca moći igrati na otvorenom, a park će biti opremljen kompletno spravama za igranje.

Gradonačelnik Krešimir Ačkar jutros je obišao radove na završnom uređenju vrtića, nakon što su vanjski radovi privedeni kraju te je poručio da je intencija Grada povećanje kapaciteta dječjih vrtića na što kvalitetniji način.

Nastavljamo s proširenjem kapaciteta dječjih vrtića. Otkako ulažemo u vrtiće osigurano je 250 mjesta za upis djece predškolskog odgoja što nas čini rekorderima u Republici Hrvatskoj. Ovaj prostor počinje s radom 1. veljače, a troškovi će biti oko 146 tisuća eura, te svaki put kada se otvara novi objekt on iziskuje i nove troškove, govori Ačkar dodajući kako je vrtić suvremeno uređen i kako je sve spremno.

Grad je za ovaj vrtić raspisao javni poziv te je odabran privatni vrtić Čarobna šuma, a uvjeti su jednaki onima u gradskim vrtićima.

Želim se zahvaliti Velikoj Gorici što toliko brine o djeci, veselimo se početku rada kroz vrlo skori period u ovom novom objektu, govori ravnateljica Dječjeg vrtića Čarobna šuma Iva Kuzman.

Dodaje kako je u planu rad s tri odgojne skupine s ukupno šest odgajatelja, a od tehničkog osoblja tu će biti spremačice i domar koji će stalno biti prisutan u objektu. Kroz sljedeći tjedan obavit će se razgovor s roditeljima upisane djece, a prognoze već u samom početku su iznimno dobre, naglašava ravnateljica.

Trenutno je na području našeg grada oko 3,5 tisuće predškolske djece, a ujedno je sve veća svijest roditelja o potrebi uključenosti djece u razne programe.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily Nović