in ,

GKM u suradnji s udrugama prikuplja mobitele preko kojih će se stariji moći čuti sa svojim obiteljima

Nastoji se obrazovati i uključiti starije u digitalnu komunikaciju

Foto: Gorički klub mladih

Gorički klub mladih pripremio je još jednu divnu akciju kojom, ovog puta umjesto mlađe populacije, uključuje i nešto starije. Ideja o uključenju starijih i zrelije dobi javila se još prije par godina, no sada se ukazala veća potreba no ikad.

Naime, veći broj starijih nema kvalitetan i pametan mobitel kojim bi se koristio u svrhu video poziva i bolje komunikacije sa svojim bližnjima, a ovim putem ih se želi uključiti u digitalnu fazu komunikacije.

-Koliko god nas ova pandemija socijalno distancira, utoliko nam i pokazuje koliko ljudi imaju velika i humanitarna srca. S tom idejom u suradnji s udrugom Zlatna Dob i Forum 50+ nastojimo ostvariti međugeneracijsku suradnju te zato trebamo vašu pomoć, naveli su iz kluba.

-Udruge rade na tome da stariji budu uključeni u digitalnu fazu te se tako i u ovo doba korone čuju sa svojim bližnjima koji žive na udaljenim mjestima, a za to im trebaju vaši pametni telefoni. Došli smo nažalost do razdoblja kada je usamljenost jedna od najvećih boljki, kako i mladih, tako i starijih osoba. Ovakva pomoć će ih zasigurno obradovati, dodali su GKM-ovci.

Svoje pametne telefone možete ostaviti svaki dan u prostoriji Goričkog Kluba Mladih, koja se nalazi na 2. katu Doma kulture Galželnice, a otvoreni smo radnim danom od 17 do 21 sat.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily