in ,

Humanitarnom akcijom Rotaracta protiv menstrualnog siromaštva

Akcijom žele probuditi svijest o aktualnom problemu o kojem se malo govori, a još manje djeluje

Tijekom vikenda, 17. i 18. travnja, održat će se još jedna hvale vrijedna humanitarna akcija pod nazivom ‘Zajedno protiv menstrualnog siromaštva’ u organizaciji Rotaract kluba Velika Gorica.

Naime, oko 10 posto žena nema mogućnosti kupovine proizvoda za higijenu tijekom menstruacije zbog čega brojne žene u Hrvatskoj, ali i diljem svijeta, proživljavaju sram i nelagodu svaki mjesec u godini. Na temelju toga pokrenuta je akcija kojom se nastoji istaknuti važnost teme o kojoj se ne govori dovoljno, a to je menstrualno siromaštvo.

-Trećina žena prisiljena je štedjeti na ulošcima, jer su im preskupi, dok ih dio kupuje po manjoj kvaliteti. S druge strane, čak deset posto žena u Hrvatskoj nije u mogućnosti kupiti dovoljno uložaka kako bi ih redovito mijenjale. Podjednak postotak njih ne može si priuštiti uloške općenito. Maleni je ovo dio rezultata istraživanja o menstrualnom siromaštvu kojeg je provela Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter krajem 2020. godine, objasnili su iz Rotaracta na svojim društvenim mrežama te pozvali sve da se uključe u njihovu akciju.

-Akciju možete podržati 17. i 18. travnja, u subotu i nedjelju, na Trgu Stjepana Radića u Velikoj Gorici ispred Gradske knjižnice od 10 do 14 sati. Prikupljene menstrualne potrepštine donirat ćemo Sigurnoj kući Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, dodali su.

Također, akciji možete pridonijeti i uplatom financijskih sredstava na žiro račun HR8923600001502999246 kojom će se osigurati higijenske potrepštine svim ženama kojima je to najpotrebitije.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija