in ,

Inicijativa za starije građane: Velika Gorica otvara vrata besplatnog pravnog i psihološkog savjetovanja

Grad Velika Gorica, u suradnji s Udrugom za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga, Hrvatskim zavodom za socijalni rad (Područnim uredima Črnomerec i Novi Zagreb), i Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, pokrenuo je projekt “Razvoj mreže izvaninstitucijskih socijalnih usluga u zajednici”.

Projekt traje od 1. lipnja 2023. do 31. svibnja 2024., s ciljem pružanja podrške starijim osobama na velikogoričkom području.

Okvirno 9.500 starijih osoba starijih od 65 godina, koje se suočavaju s raznim problemima poput nedostatka informacija, prijevoza, društvene interakcije i emocionalne podrške, dobit će priliku koristiti besplatne usluge pravnog i psihološkog savjetovanja. Ove usluge provodi stručni tim sastavljen od pravnice Olivere Ilijaš, mag.iur, i psihologinje dr. Katje Galić Ćalete, spec.psihijatrije.

Savjetovanje obuhvaća pravno informiranje i savjetovanje, te psihološko savjetovanje i podršku. Korisnici će dobiti cjelovite informacije u specifičnim područjima kao što su starenje, suživot sa starijim osobama, zlostavljanje, nasljeđivanje, mirovinska pitanja, narušeni obiteljski odnosi, prevencija specifičnih stanja, kao i informacije o dostupnim uslugama i aktivnostima u zajednici.

Savjetovanje će se održavati na adresi Trg kralja Tomislava 40, Velika Gorica, u prizemlju lijevo, s terminima objavljenim za prosinac 2023.

Pravno savjetovanje vodi Olivera Ilijaš, mag.iur, a psihološko dr. Katja Galić Ćaleta, spec.psihijatrije.

Termini
(od 16 do 18 sati)
– 5.12.2023.
– 7.12.2023.
– 19.12.2023.
– 21.12.2023.

Usluga savjetovanja je besplatna, a pružat će se na adresi Trg kralja Tomislava 40, Velika Gorica (nakon prolaska kroz vežu, u prizemlju lijevo). Kontakt: 095 3907 301

Grad Velika Gorica poziva sve starije osobe s područja da iskoriste ovu priliku za besplatno savjetovanje kako bi poboljšali svoju kvalitetu života i dobili važne informacije i podršku.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao vgradu