in ,

Jurjevski krijes ove godine gorio na Tuđmancu

Uz brojne građane okupili su se i izviđači te DVD Velika Gorica

DVD Velika Gorica

Ove godine, zbog epidemioloških mjera, središnja manifestacija Jurjeva u Turopolju ipak se niej održala, ali u povodu Jurjeva, a ujedno i dan Turopoljskog banderija, jurjevski je krijes jučer sastavaljen i u Parku Franje Tuđmana, a zapalili su ga članovi turopoljskih skauta “Tur”.

DVD Velika Gorica

Organizacija ove male manifestacije održane na propisanoj distanci održana je u suradnji s Plemenitom općinom Turopoljskom, a oko krijesa su pomogli i banderijalci. Također, uz krijes ‘stražario’ je i DVD Velika Gorica čiji članovi su vodili računa o tome da se paljenje, za svaki slučaj, ne bi proširilo na travnjak.

DVD Velika Gorica

-Jučer smo bili na osiguranju pri paljenju krijesa u Parku Franje Tuđmana. Osim što je bilo prekrasno u ovo vrijeme manjka manifestacija, neprocjenjivo je ipak održavat običaje i vidjeti osmjeh naših sugrađana i najmlađima među nama. Također nam je bilo drago surađivati sa našim izviđačima te ugasiti vatru krajem manifestacije, objavili su na svojim stranicama DVD-ovci.

DVD Velika Gorica

Još ranije iz Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica upozorili su kako podržavaju tradicionalno paljenje krijera, no kako se mora paziti kako tradicija ne bi prerasla u požare.

DVD Velika Gorica

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija