in

KORONA PRESUDILA Umjesto ligaške utakmice, Gorica će igrati Kup

Dvije utakmice 1. HNL odgođene zbog zaraženih igrača

Foto: Facebook HNK Gorica

Utakmica 14. kola HT Prve lige između Istre 1961 i Gorice, koja je trebala biti odigrana u ponedjeljak, 7. prosinca s početkom u 18 sati, odgođena je zbog zaraze koronavirusom u momčadi Istre 1961.

Odluka je donesena temeljem članaka 4. i 54. Propozicija natjecanja Hrvatski telekom Prve lige za natjecateljsku godinu 2020./21. Poslije obavljenog testiranja kompletne momčadi 3. prosinca, zaraza koronavirusom utvrđena je kod šestorice igrača Istre 1961. Na osnovu utvrđenog i u iščekivanju odluke nadležnog epidemiologa o broju igrača koji moraju u samoizolaciju, NK Istra 1961 ne može nastaviti redovito natjecanje pa je zatražila odgodu utakmice 14. kola protiv Gorice.

U obrazloženju odluke povjerenika natjecanja HT Prve lige, Josipa Breznog, između ostaloga stoji:

“Sukladno propisima HNS-a i odluci Natjecateljske komisije HNS-a sa sjednice održane 6. kolovoza 2020. godine, kojom je dano ovlaštenje povjerenicima natjecanja za odgodom pojedine utakmice u slučaju da u samoizolaciji bude šest ili više igrača istog kluba, na osnovu zahtjeva NK-a Istra 1961 donesena je odluka o odgodi utakmice. Prema odredbama Pravilnika o nogometnim natjecanjima i Propozicija natjecanja, odgođene utakmice moraju se odigrati u prvom mogućem slobodnom terminu, o čemu će se odluka donijeti naknadno.”.

Osim ove utakmice, iz istih razloga odgođena je i utakmica između Lokomotive i Šibenika, koja se trebala odigrati u subotu.

Kako je zbog koronavirusa odgođeno prvenstveno gostovanje u Puli, Gorica će u ponedjeljak u 17 sati na Gradskom stadionu igrati osminu finala Kupa Hrvatske protiv Lokomotive.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija